Laatste nieuws:

ALPHEN AAN DEN RIJN, 3 april 2012 12:34

Leapfrog doet sprong vooruit met betaalbare 3D-printers

3D-printers zijn ‘hot’, maar gaan nog niet bepaald als warme broodjes over de toonbank. Het nieuwe Nederlandse bedrijf Leapfrog wil hier verandering in brengen door volledig geassembleerde 3D-printers van hoge kwaliteit al vanaf 1250 euro op de markt te brengen.

De Creatr, het instapmodel van Leapfrog'
De Creatr, het instapmodel van Leapfrog
Rechts
1/2

Wie tegenwoordig als ‘prosumer' of bedrijf aan de slag wil met 3D-printing, kijkt aan tegen nogal een stevige investering. Daarnaast is het aan de praat krijgen van zo'n apparaat vaak een proces op zich, om nog maar te zwijgen van de kits die nog helemaal zelf in elkaar gezet dienen te worden.

Het Nederlandse bedrijf ‘Leapfrog' ziet dat er plek is in de markt voor een ander concept en doet haar naam eer aan door over de concurrentie heen te springen met twee gebruiksvriendelijke en betaalbare 3D-printers.

De Creatr en de Xeed

Het instapmodel van Leapfrog heet de ‘Creatr' en laat qua prijs (1250 euro) zelfs merken als de Makerbot achter zich. Het apparaat is vervaardigd uit aluminium onderdelen en ziet er daarom ook nog eens robuust en degelijk uit. De Creatr kan ABS en PLA plastic printen in verschillende kleuren. De maximale bouwgrootte is 300x250x260mm. De Creatr is vooral gericht op de consument en hobbyist.

Voor meer veeleisende amateurs, of bedrijven, is er de Xeed. Met een prijs van 4920 euro ook erg aantrekkelijk. Deze printer is meer geschikt voor professioneel gebruik en er kunnen grotere objecten mee vervaardigd worden (370x340x290mm). Ook biedt de Xeed een 10" tablet interface voor een eenvoudige bediening.

Leapfrog

Martijn Otten, eigenaar van Leapfrog: "Voordeel van onze printers is dat we qua prijs met een volledig geassembleerde printer een flink stuk lager zitten dan onze concurrenten, maar dat de kwaliteit en het design beter is."

Pre-orders

Vanaf 1 mei start Leapfrog met het leveren van de Creatr, in juli volgt zijn grote broer de Xeed. Pre-orders voor beide modellen kunnen al wel doorgegeven worden via de website van Leapfrog. De volledige datasheets voor de Creatr en de Xeed zijn hieronder te downloaden.

 Datasheet Creatr
(PDF, 86 kB)

 Datasheet Xeed
(PDF, 84 kB)

bron: Leapfrog

Reacties (1)

Ziet er strak uit. Ben benieuwd of het ook open source hardware/software is ...

John

13-04-2012 op 15:12

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden