SEATTLE / NORTH READING, 21 maart 2012 11:36

Amazon neemt fabrikant magazijnrobots over

Amazon.com heeft deze week aangekondigd dat ze Kiva Systems gaan overnemen. Kiva Systems is een expert op het gebied van zogeheten ‘handling technologieën’, waaronder magazijnrobots.

"Amazon gebruikt al lang automatisering in haar ordercentra en met de technologie van Kiva wordt de productiviteit verder verhoogd door de producten rechtstreeks naar de inpakmedewerkers te brengen", aldus Dave Clark van Amazon.com. "Kiva deelt onze passie voor uitvinden en we kijken er naar uit om ze te ondersteunen bij hun voortdurende groei."

Toekomst met nog meer innovatie

Mick Mountz, CEO en oprichter van Kiva: "De laatste tien jaar heeft het team van Kiva zich gericht op het maken van innovatieve handling technologieën." Mountz is blij met de steun van Amazon en ziet Kiva in de komende jaren nog veel waardevolle technologieën bedenken.

Het hoofdkantoor van Kiva Systems blijft bestaan op de huidige locatie in North Reading, Massachusetts.

584 miljoen

De overeenkomst tussen Kiva en Amazon, die is goedgekeurd door Kiva's aandeelhouders, omvat een overname door Amazon van alle bestaande Kiva-aandelen. Dit komt neer op een totaalbedrag van 775 miljoen Amerikaanse dollar, of ongeveer 584 miljoen euro. De overname zal in de loop van het tweede kwartaal van 2012 een feit zijn.

bron: Kiva Systems

Foto's:

Amazon neemt fabrikant magazijnrobots over

Amazon neemt fabrikant magazijnrobots over

© Aandrijvenenbesturen.nl