Laatste nieuws:

DELFT / AMSTERDAM, 15 maart 2012 10:54

Zonneauto Nuna 4 krijgt plekje in Science Center Nemo

Vanaf deze week staat Nuna 4 in Science Center Nemo in Amsterdam. Met deze zonneauto won het Nuon Solar Team in 2007 de World Solar Challenge. De Nuna staat op een opvallende plek in het museum aan het Oosterdok, bij de ingang.

De Nuna 4 heeft een prominente plek in Science Center Nemo'
De Nuna 4 heeft een prominente plek in Science Center Nemo
1/1

Teamleider Stefan Roest van Nuna 4 is erg trots: ‘Natuurlijk is het leuk dat deze bijzondere race-auto op zonne-energie nu een plekje heeft in een musem voor toegepaste wetenschap. De techniek uit de Nuna’s zullen over een paar jaar wellicht terug te zien zijn in normale auto’s’. Tegenwoordig heeft de inmiddels afgestudeerde teamleider een succesvolle startup in de zonne-energiebranche.

Voor Science Center Nemo is de Nuna een mooie aanvulling op de collectie. Nemo heeft in de Innovatie Zaal een tentoonstelling over elektrisch vervoer: Iedereen Elektrisch. Het Nuna project laat bij uitstek zien wat onderzoek en innovatie kunnen betekenen op het gebied van elektrisch vervoer.

Het Nuon Solar Team bestaat uit studenten van verschillende studierichtingen van de TU Delft. De Universiteit doet sinds 2001 mee aan de tweejaarlijkse World Solar Challenge. Dit is een race van 3000 kilometer door de Australische Outback, van Darwin naar Adelaide. Alle auto’s die meedoen rijden op de kracht van zonne-energie.

De verschillende teams hebben het altijd heel goed gedaan: ze eindigden vier keer als eerste en twee keer (in 2009 en 2011) als tweede. Nuna 4 was in 2007 het laatste winnende team. Voorganger Nuna 3 is overigens ook te bewonderen: deze staat in het Science Centre Delft. Ook in 2013 zal weer een team studenten van de TU Delft aan de start verschijnen. Binnenkort start de werving voor nieuwe teamleden voor Nuna 7.

bron: TU Delft

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden