Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 13 maart 2012 16:07

Minister Rosenthal bezoekt hightechbedrijven

Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken heeft vandaag samen met FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming - Bluemink een aantal hightech bedrijven in de regio Eindhoven bezocht. Aanleiding voor het bezoek is de nauwere samenwerking tussen bedrijfsleven en ambassades om de export te vergroten in het kader van de economische diplomatie.

V.l.n.r.: Jos van Dinther (Nederlandse ambassade Zuid-Korea), Ineke Dezentjé Hamming (FME-voorzitter), minister Rosenthal (Buitenlandse Zaken) en Marc Evers (COO/CTO van KMWE)'
V.l.n.r.: Jos van Dinther (Nederlandse ambassade Zuid-Korea), Ineke Dezentjé Hamming (FME-voorzitter), minister Rosenthal (Buitenlandse Zaken) en Marc Evers (COO/CTO van KMWE)
1/1

"Ik heb vandaag uit de eerste hand gehoord dat onze posten een belangrijke rol kunnen spelen bij het helpen van Nederlandse bedrijven die internationaal willen ondernemen. Bijzonder nuttig om hier met ondernemers op de werkvloer over te praten", aldus minister Rosenthal, die economische diplomatie tot een van zijn speerpunten rekent.

FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, heeft samen met de ministeries van Buitenlandse Zaken en van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie een twee maanden durende stage bij Nederlandse hightechbedrijven opgezet voor een medewerker van de ambassade in Zuid-Korea om zo de kansen voor deze sector in groeimarkt Korea te vergroten.

"Onze ervaringen met deze pilot stage zijn zeer positief", aldus Dezentjé Hamming. "Het intensieve contact met iemand van de ambassade heeft nieuwe kansen in kaart gebracht en bijgedragen aan wederzijds begrip. Wij hopen dat de ministers Rosenthal en Verhagen dit project zullen uitbreiden naar meerdere sectoren en posten."

bron: FME-CWM

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden