Laatste nieuws:

DEN HAAG, 14 februari 2012 11:46

Basismetaalindustrie maant regering tot actie

De Vereniging Nederlandse Metallurgische Industrie (VNMI) wil een onderzoek van de Europese Commissie naar de oneerlijke concurrentie bij elektriciteitstransport niet afwachten, dat minister Verhagen laatst aankondigde in een brief aan de Tweede Kamer. De VNMI roept op tot actie van de zijde van de Nederlandse regering om zonder dralen in Nederland een aan Duitsland gelijkwaardige regeling in te stellen.

'
1/1

Frank Buijs, directeur van de VNMI: "De minister pleit voor een gelijk speelveld voor de basismetaalindustrie in Europa. Welnu dan moet er nú worden gehandeld. Het uitblijven van een Nederlandse reactie heeft onze sector immers nu al sterk geraakt."

"Bovendien is de Duitse regeling in het verleden al goedgekeurd door de Europese Commissie. Het kan niet zo zijn dat het uitblijven van een gelijkwaardige Nederlandse regeling ertoe leidt dat er in onze sector nu banen en concurrentievermogen verloren gaan", aldus Buijs.

Duitse regeling benadeelt Nederlandse basismetaalindustrie

Nederland heeft de Europese Commissie gevraagd te onderzoeken of de volledige kwijtschelding van de transportkosten van elektriciteit die Duitse elektriciteits-intensieve bedrijven krijgen, in strijd is met de Europese regels tegen staatssteun.

Deze volledige kwijtschelding geldt in Duitsland al vanaf begin 2011 en is gebaseerd op de positieve effecten die grootverbruikers hebben op de stabiliteit van het landelijke distributienet.

Nederlandse bedrijven die veel energie verbruiken krijgen géén korting op deze transportkosten en worden daardoor onevenredig belast ten opzichte van hun Duitse concurrenten. Diverse fracties uit de Tweede Kamer, waaronder die van de VVD, PvdA, CDA en PVV, hebben recentelijk al vragen gesteld over wat de minister gaat doen aan een gelijk speelveld voor de Nederlandse basismetaalindustrie.

Buijs: "De Nederlandse basismetaalindustrie is blij met de actieve houding van minister Verhagen, maar dringt nu aan op maatregelen die het concurrentienadeel van de Nederlandse basismetaalindustrie zo snel mogelijk wegnemen."

bron: FME-CWM

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden