Laatste nieuws:

LEUSDEN, 8 februari 2012 11:14

Solid Edge leren via YouTube (video)

CAAP heeft een serie video tutorials ontwikkeld waarmee een aantal lespakketten ook op het YouTube-kanaal van de Solid Edge reseller gevolgd kunnen worden. CAAP-medewerker Ruben Borgonjen begeleidt een aantal video-tutorials, terwijl de kijker meteen kan zien welke handelingen in het programma worden verricht.

'
1/1

Voor veel mensen is een video-tutorial een aangename manier van leren en oefenen. Doordat er tijdens zo'n video-tutorial middels een screencast alle handelingen gevolgd kunnen worden, wordt kennis sneller verwerkt dan wanneer er een boek bestudeerd moet worden.

Gratis lespakketten Solid Edge

CAAP heeft ervoor gekozen om van een aantal lespakketten de tutorials op YouTube te plaatsen. Zo zijn onder andere de pakketten ‘Nestkast (Synchronous)', ‘Raket (Ordered)' en ‘BoterKaasEieren (Synchronous)' al uitgebreid online te volgen. En na de eerste enthousiaste reacties is CAAP vastbesloten om dit assortiment te gaan uitbreiden.

Op het YouTube-kanaal van CAAP kunnen per project alle video-tutorials bekeken worden. Aangeraden wordt om de afspeellijsten te gebruiken, om zoekwerk naar volgende video's te voorkomen.

Voordelen van lessen via YouTube

Binnen het onderwijs, waar CAAP de laatste jaren al erg actief is met het aanbieden van Solid Edge, wordt door docenten en leerlingen gretig gebruik gemaakt van het op YouTube aangeboden lesmateriaal. Ook voor het bedrijfsleven biedt het goede mogelijkheden. Engineers kunnen hun kennis van Solid Edge vergroten op het moment dat zij dat willen en daar tijd voor hebben.

Is er dan geen risico dat de aanvragen voor de trainingsdagen van CAAP teruglopen? CAAP denkt van niet. Ten eerste wordt een breder publiek bereikt dat in aanraking komt met CAAP. Hierdoor wordt de naamsbekendheid bevorderd en hoopt de reseller op langere termijn meer klanten Solid Edge te kunnen bijbrengen.

Ten tweede wordt alleen basis lesmateriaal voor publiek gebruik op YouTube geplaatst, dat op dit moment ook te downloaden is op de website van CAAP in de vorm van lesbrieven. Net als voor de huidige lesbrieven zal men zich moeten registreren op de website, om voor de video tutorials aan de benodigde Templates & Reports van CAAP in Solid Edge te komen.

Een ander groot voordeel is dat via YouTube lesmateriaal veel sneller beschikbaar kan komen.

Ten slotte bestaan er plannen om ook video-tutorials te ontwikkelen over gevorderde lesstof, die niet via YouTube verspreid zullen worden, maar die men krijgt tijdens een bijpassende training.

Persoonlijke training verdwijnt niet

YouTube-tutorials zullen het nooit halen bij de communicatie over en weer tussen een trainer en de cursisten zoals die plaatsvindt in een training. CAAP is van mening dat iedereen de kans moet krijgen om kosteloos kennis te kunnen maken met de CAD Software Solid Edge, maar ziet YouTube als een eerste ervaring en niet als een vervanging van de bestaande trainingen.

Hieronder een voorbeeld van een filmpje zoals CAAP deze beschikbaar heeft gesteld, bezoek ook het YouTube-kanaal van CAAP voor de volledige lijst met video-tutorials.

 

bron: CAAP

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden