Laatste nieuws:

VELDHOVEN, 1 februari 2012 15:45

Verdubbeling bezoekers RapidPro 2012

Dat 3D printen en alle technologieën rondom het snel maken van prototypes en producten sterk in opkomst zijn bewijst wel de grote belangstelling voor RapidPro 2012. De tweede editie van deze vakbeurs georganiseerd door Mikrocentrum, trok op 25 en 26 januari maar liefst 2300 bezoekers naar Koningshof in Veldhoven.

'
1/1

De toepasbaarheid en ontwikkelingen van deze technieken is al veel verder dan menigeen voor mogelijk houdt. Dit blijkt wel uit de vele producten die werden getoond op de 53 stands (60% meer dan in 2011). Naast de business to business activiteiten was er dit jaar ook veel belangstelling voor het nieuwe thema ‘RapidPro at home'. Bedrijven als Materialise en 3D Systems waren zelfs vertegenwoordigd met beide toepassingen.

In maart 2011 werd de vakbeurs op één dag gehouden en werden de exposanten overladen met 1150 bezoekers. Els van de Ven, Manager RapidPro: "Dit was dan ook de reden om deze vakbeurs te verlengen naar twee dagen". Ook nu werden de ruim 50 exposanten overladen met vragen en hadden nauwelijks tijd voor de lunch.

Onder de bezoekers begaven zich naast machinebouwers, engineers, architecten, medici, designers, productontwikkelaars, instrumentmakers, kostuummakers, reparateurs van klassieke auto's ook zelfstandigen die deze technieken willen inzetten voor het maken van sierraden, kunstwerken, creatieve verlichting, onderdelen voor modelvliegtuigen, etc. etc. Opvallend waren de vele jonge bezoekers van RapidPro.

Veel buitenlandse bezoekers

Het aantal buitenlandse bezoekers was relatief hoog met in totaal 17%. Zo kwamen er bussen vol met onze Belgische zuiderburen maar ook bezoekers uit o.a. de Tsjechische Republiek , Korea, USA, Zweden, Slovenië. Duitsland, Luxemburg en Australië. Met deze omvang en bezoekersaantallen is deze vakbeurs RapidPro een van de grootste wereldwijd in zijn soort. Manager Els van de Ven geeft aan dat RapidPro 2013 daarom een meer internationaal karakter zal krijgen.

Techniek wordt steeds betaalbaarder

Dat ‘RapidPro at home' binnen handbereik ligt, is mede te danken aan de prijs van dergelijke machines. Al onder € 1000,- is er nu een zelfbouwpakket te koop. Zowel tijdens de presentaties als bij de stands was de belangstelling overweldigend.

Ook de meer professionele systemen zullen de komende jaren in prijs dalen zodat het gebruik steeds meer betaalbaar wordt voor enkel stuks en grotere series.

Ook het aantal bedrijven dat diensten aanbiedt om snel en nauwkeurig producten te maken zal de komende jaren verder toenemen.

Nieuwe branchevereniging

Dat er nog veel moet gebeuren om dit vakgebied meer bekendheid te geven en verder te ontwikkelen is logisch. Daarom heeft Mikrocentrum met ondersteuning van diverse bedrijven en instellingen een RapidPro Branchevereniging opgericht. Het doel is het delen en uitdragen van kennis en het behartigen van de economische en technische belangen van haar leden.

Het gaat daarbij niet alleen om Additive Manufacturing, Rapid Prototyping en Rapid Manufacturing, maar ook om allerlei andere aanverwante technologieën zoals rapid tooling, 3D printen, meten, scannen en digitaliseren, oppervlaktebehandelingen, grondstoffen, software, ontwikkeling, R&D, etc.

bron: Mikrocentrum

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden