LEIDSCHENDAM, 30 januari 2012 11:05

Social media belangrijk voor imago en personeelswerving

Van de metalektrobedrijven is 65% van mening dat social media een belangrijke rol spelen voor het arbeidsimago van bedrijven. Dat is een van de uitkomsten van de quickscan die het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) in opdracht van A+O Metalektro heeft uitgevoerd.

De laatste quickscan van 2011 stond in het teken van werving en internet. Er werden stellingen voorgelegd over het belang van internet als wervingskanaal en over het nut van social media.

De stellingen t.a.v. social media waren:

  • 'Social media gaan een belangrijke rol spelen voor het arbeidsmarktimago van bedrijven'

  • 'In ons bedrijf gaan social media de komende jaren een belangrijke rol spelen bij de personeelswerving'.

Meer dan 60% van de ondervraagde bedrijven is het eens met de eerste stelling. In het bijzonder grote bedrijven, metaalbedrijven en bedrijven in Oost-Nederland onderschreven de stelling.

Meer dan 40% van de ondervraagde metalektrobedrijven gaf aan dat social media een belangrijke rol gaan spelen bij hun personeelswerving. Ook op deze stelling waren het vooral de grote bedrijven, machinebedrijven en bedrijven in de regio Oost die antwoordden dat zij de komende jaren gebruik gaan maken van social media bij het aantrekken van personeel.

Grote verschillen

Er zijn grote verschillen tussen het aandeel bedrijven dat social media in algemene zin een belangrijk middel vindt voor het arbeidsmarktimago en het aandeel dat social media de komende jaren daadwerkelijk in het eigen bedrijf wil inzetten. Dit verschil is het grootst voor kleine bedrijven, voor bedrijven in de metaalproducten en voor bedrijven in de regio's Zuidoost en Noord.

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zijn leidend voor de producten en diensten die A+O Metalektro aanbiedt/ontplooit. Vandaar dat A+O enkele keren per jaar onderzoek uitvoert. Zo wordt onder andere vier maal per jaar een quickscan gehouden. In deze quickscans krijgen bedrijven een aantal prikkelende stellingen voorgelegd.

Foto's:

Onderzoeksgrafiek Metalelektro

Stelling: social media gaan een belangrijke rol spelen voor het arbeidsimago van bedrijven

© Aandrijvenenbesturen.nl