Laatste nieuws:

KAISERSLAUTERN, DUITSLAND, 23 januari 2012 11:16

OrcaM 3D scanner kopieert alles (video)

Digitale fotografie kan een object in twee dimensies in enorm detail vastleggen. Het digitaal vastleggen van een heel object in drie dimensies is echter oneindig veel lastiger. Een proces wat nu dankzij de OrcaM ‘reconstructiebol’ snel, simpel en feilloos kan worden uitgevoerd.

Een object in de bolscanner (links) kan perfect worden gekopieerd in 3D (rechts), inclusief informatie over kleur, textuur en reflectiviteit van het object.'
Een object in de bolscanner (links) kan perfect worden gekopieerd in 3D (rechts), inclusief informatie over kleur, textuur en reflectiviteit van het object.
1/1

De bolvormige 3D-scanner is in Duitsland ontwikkeld door NEK GmbH. Het ‘OrcaM Orbital Camera System' kan van ieder object wat er in past een 3D-model maken met een precisie van minder dan een millimeter. Het 3D-model wat gemaakt wordt door de bolvormige scanner bevat informatie over kleur, textuur en zelfs weerspiegelingen.

Volautomatische 3D-scanner

Zeven onafhankelijke camera's draaien rond aan de binnenkant van de bol om het te scannen object heen. De bol neemt hoge resolutie foto's bij verschillende lichtomstandigheden om de geometrie van het object zo nauwkeurig mogelijk vast te stellen. Het hele traject is volledig automatisch en nadat het scannen gereed is kan het origineel onbeschadigd verwijderd worden uit de scanner en staat er een perfecte digitale kopie in de computer.

3D-kopieën maken

In de nabije toekomst is het waarschijnlijk mogelijk om een scanner zoals de OrcaM te gebruiken in combinatie met high-end 3D-printers. In theorie is op deze manier ieder object te vereeuwigen als digitaal 3D model. Nooit meer zorgen dus over objecten die stukgaan, of wekenlang zoeken naar dure vervangende onderdelen.

De huidige OrcaM-scanner heeft helaas wel wat beperkingen. Objecten met een grotere diameter dan 80 centimeter, of een hoger gewicht dan 100 kilo, kunnen nog niet worden gescand.

bron: Dvice

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden