Laatste nieuws:

LAS VEGAS, VS, 17 januari 2012 15:52

Robots stunten op CES (video)

Van robo-dinosauriërs tot mecha-masseurs: de beursvloer van de Consumer Electronics Show werd bevolkt door een circus aan absurde noviteiten. Wat te denken van een met de iPhone bestuurbare bal, een rugmassagerobot WheeMe of de praktische maar maffe vloervegers als de dansende Mint sweepers?

Massagerobot WheeMe heeft gepatenteerde vingertjes.'
Massagerobot WheeMe heeft gepatenteerde vingertjes.
Rechts
1/2

Murata, de condensatorfabrikant uit Japan stuntte op de Show met twee robots die over een balk konden fietsen: Murata Boy op een gewone fiets  en Murata Girl op een eenwieler. Ze gebruiken twee gyrosensoren en een vliegwiel om overeind te blijven. Met de robots wil Murata laten zien wat er allemaal mogelijk is met hun componenten.

Robotdweil

Robot Scooba van iRobot had het ook druk op de beurs hij (of zij?) dweilt de vloer en kan heel makkelijk bij de hoeken en randen rondom toiletten komen. Roomba, de stofzuigende collega, was al langer bekend.

Veegrobots

Ook voor de interieurverzorging zijn de Mint veegrobots. Het enige wat je nog zelf moet doen is een droog of nat doekje aanbrengen, en de robot doet de rest.

Massagebot

Massagerobot WheeMe van het Israëlische Dreambots zorgde voor de nodige ontspanning van de beursbezoekers. Hij zoekt automatisch en stilletjes zijn weg over je lichaam, zonder te vallen of grip te verliezen. Terwijl hij rijdt masseren zijn gepatenteerde vingertjes het vermoeide lichaam.

Robotbal

Op school werd je altijd als laatste gekozen in het voet-, hand-, hockey- of basketbalteam? Het is nu eindelijk mogelijk om volledige balcontrole te krijgen. Daarvoor moet je beschikken over een iPhone en voor 130 dollar de bestuurbare bal Sphero aanschaffen. Via het beeldscherm van de telefoon kun je de bal precies laten doen wat je wilt.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 december 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Elektro Vakbeurs 2017
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden