Laatste nieuws:

DEN HAAG, 4 januari 2012 11:25

Innovatiefonds en aftrek voor onderzoek en ontwikkeling

AgentschapNL heeft sinds 1 januari twee nieuwe interessante regelingen voor innovatieve ondernemers. Het gaat om het Innovatiefonds MKB+ en de Research & Development aftrek (RDA).

'
1/1

Het Innovatiefonds MKB+

Het Innovatiefonds MKB+ stelt ondernemers vanaf 1 januari 2012 in staat ideeën makkelijker en sneller om te zetten in rendabele nieuwe producten, diensten en processen. Het fonds bouwt onder andere voort op bestaande succesvolle financieringsinstrumenten als het Innovatiekrediet en de SEED Capital-regeling.

Ondernemers zijn de kurk waarop onze economie drijft. De ontwikkeling van nieuwe producten of technologieën is duur. En meestal is vooraf niet bekend of het eindproduct wel oplevert wat het bedrijf verwacht. Het is dan vaak lastig om investeerders te vinden. Dit kan betekenen dat bedrijven hun producten veel later, of zelfs helemaal niet, op de markt kunnen brengen.

Daarom springt het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie bij met het Innovatiefonds MKB+ en stelt in de periode 2012-2015 in totaal 500 miljoen euro ter beschikking. Betrokkenheid van het fonds helpt andere financiers over de streep te trekken.

Research & Development Aftrek (RDA)

Per 1 januari 2012 start de Research & Development Aftrek (RDA). De regeling stimuleert innovatie en R&D door het Nederlandse bedrijfsleven.

De RDA is er voor ondernemers die onderzoek- en ontwikkelingswerk verrichten. De RDA is bedoeld om financiële lasten voor R&D te verlagen. Voor gemaakte uren of loonkosten is er de WBSO. De RDA biedt voor R&D fiscaal voordeel, namelijk een aftrekpost voor uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Klik hier voor informatie over het Innovatiefonds MKB+

Klik hier voor informatie over de Research & Development Aftrek (RDA)

bron: Kennispark Twente

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden