Laatste nieuws:

SHANGHAI, CHINA, 19 december 2011 14:50

57 gewonden door explosie bij Apple-toeleverancier

De gezondheid van werknemers in China staat weer volop in de aandacht na een eexplosie bij de Riteng Computer Accessory Company in Shanghai. Ruim 20 medewerkers moesten afgelopen zaterdag in het ziekenhuis worden opgenomen met ernstige - maar niet levensbedreigende - verwondingen. De overige gewonden hadden lichter letsel.

'
1/1
De Chinese krant Yi Cai Daily meldde dat de fabriek bezig was met een proefproductie van aluminium behuizingen voor de iPad 2. Een eerdere explosie bij Foxconn in Chengdu werd geweten aan het slecht afvoeren van explosief aluminiumstof.  

Volgens het stadsbestuur van Shanghai vond de explosie plaats in een werkplaats op de vierde verdieping van het gebouw. Een zegsman van het bedrijf meldt dat de fabriek nog niet operationeel is. Deels is men nog bezig met een pre-productie-inspectie en in een ander deel worden proefproducties gedraaid.

De oorzaak van de explosie is onbekend, maar vermoed wordt dat het ook hier om explosief stof ging. Er is ook enige schade aan de machines; wanneer de fabriek de productie weer kan hervatten is afhankelijk  van een onderzoek door de Chinese autoriteiten.

Deze explosie is de zoveelste in een reeks incidenten die een kwalijk licht werpen op de veiligheid in Chinese bedrijven. Bij de explosie die in mei plaatsvond bij Foxconn - waar iPad's worden gepolijst - vielen drie doden en 15 gewonden. In oktober moest een leverancier van MacBook-behuizingen sluiten na klachten over vervuiling. En in november werd Apple door een groep Chinese milieuactivisten beschuldigd van het veroorzaken van milieuschade in China.

Het staat vast dat dergelijke incidenten bij heel veel meer Chinese bedrijven plaatsvinden, maar door de bekendheid van het merk komen die bij Apple-toeleveranciers natuurlijk extra onder de aandacht.

Bron: Reuters, Micgadget

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden