Laatste nieuws:

DEN HAAG, 14 december 2011 09:50

Google doet schenking aan Platform Bèta Techniek

Google schenkt 750.000 dollar (554.473 euro) aan Stichting Platform Bèta Techniek. Het is voor het eerst dat een bedrijf zo'n groot bedrag direct doneert aan de stichting. Het Platform zal het geld inzetten om meer jongeren te interesseren voor vooral wiskunde en informatica. Extra aandacht gaat uit naar het stimuleren van talentvolle meiden en allochtone jongeren om deze richtingen te kiezen. Daarnaast wordt ingezet op het verhogen van het aantal eerstegraads wiskundedocenten.

'
1/1

De cheque wordt vanmiddag op een bijeenkomst van de Internationale Wiskunde Olympiade in bijzijn van minister Van Bijsterveldt van Onderwijs door Google-directeur Pim van der Feltz overhandigd aan Beatrice Boots, directielid van het Platform Bèta Techniek.

Beatrice Boots van het Platform Bèta Techniek: "Nederland dient het belang van bètatechniek scherp in beeld te houden. Om de concurrentiepositie en kenniseconomie te versterken is een betere balans nodig op de arbeidsmarkt. Op dit moment kiest slechts twee op de tien jongeren voor bètatechniek, terwijl vier op de tien een betere balans is. Betrokkenheid van het bedrijfsleven is hierbij essentieel. De donatie van Google is een prachtige aanvulling op de vruchtbare initiatieven van overheid en bedrijfsleven zoals het programma Eerst de Klas en Jet-Net".

Pim van der Feltz, director Google Nederland: "Vanwege de toenemende rol van technologie in onze samenleving zal het aantal vacatures op het gebied van informatica, technologie en wiskunde blijven groeien. Er ligt voor Google een taak weggelegd om aan scholieren te laten zien welke kansen een betatechniek opleiding biedt."

Minister Van Bijsterveldt juicht de donatie van Google toe: "Het is te prijzen dat Google het platform met deze gulle gift ondersteunt. Overheid en bedrijfsleven werken op veel fronten samen om jongeren te enthousiasmeren voor bètatechniek. Bedrijven zitten nu al te springen om jongeren met een technische opleiding en dat wordt in de toekomst alleen maar meer. Google laat met de gift zien een vooruitziende blik te hebben en draagt dus actief bij om tekorten aan technisch gekwalificeerde krachten in de toekomst voor te zijn."

Volgens Google is het van belang om al op de middelbare school aandacht aan het onderwerp te besteden. Uit gegevens van Google blijkt dat het merendeel van de studenten die momenteel afstuderen in bètatechniek of wiskunde al tijdens hun middelbare schooltijd ervaring in deze disciplines hadden opgedaan. Google vindt dat alle scholieren de kans moeten krijgen om de actieve ontwikkelaars van de technologie van de toekomst te worden. Via een reeks van onderwijsinitiatieven investeert het bedrijf wereldwijd in de nieuwe generatie van computerwetenschappers en technici.

bron: Platform Bèta Techniek

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden