Laatste nieuws:

ARNHEM/HOOGKERK, 8 december 2011 10:38

Minister Verhagen geeft subsidie aan PowerMatching City Hoogkerk

Het succes van PowerMatching City in de Groningse wijk Hoogkerk, waar in 2010 voor de eerste keer in de wereld een totaalconcept slim energienet of ‘smart grid' is geïmplementeerd, heeft ertoe geleid dat het project een vervolg krijgt en wordt uitgebreid. Bovendien heeft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie vandaag bekendgemaakt een nader vast te stellen subsidiebedrag aan PowerMatching City toe te zullen kennen.

'
1/1

De vervolgfase van het project wordt uitgevoerd door Enexis, Essent, Gasunie, Humiq en TNO onder leiding van energiekennisbedrijf Kema. Ook de Technische Universiteit Eindhoven, de Technische Universiteit Delft en de Hanzehogeschool Groningen zullen bij het vervolgproject betrokken worden. Slimme energienetten zijn nodig voor de overgang naar een energiesysteem met duurzame energiebronnen en bijbehorende decentrale elektriciteitsopwekking.

Met bestaande technologieën

De proef met 25 woningen heeft eerder dit jaar aangetoond dat het mogelijk is om met bestaande technologieën een smart grid of slim energienet te creëren met bijbehorend marktmodel. Met het systeem kunnen consumenten vrij elektriciteit uitwisselen en blijft het comfortniveau op hetzelfde peil. De eerste fase van het project is succesvol afgerond en vervult een internationale voorbeeldfunctie als eerste geïntegreerde smart grid demonstratie.

PowerMatching City 2 beslaat een periode van drie jaar en zal geavanceerde slimme energiediensten demonstreren op basis van innovatieve energietechnologieën. Het doel is om de waarde die intelligente energiesystemen creëren proefondervindelijk vast te stellen en de eisen en wensen die de eindgebruiker aan dergelijke services en systemen stelt, inzichtelijk te maken.

De proeftuin sluit aan op de door de Taskforce Intelligente Netten opgestelde visie "Op weg naar intelligente netten in Nederland" en geeft een nadere invulling aan de behoefte om praktijkervaring op te doen met slimme energienetten.

bron: Kema

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

DIS Sensors

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden