Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 30 november 2011 09:58

Bereken CO2-emissie via nieuwe lijst

De Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen, het Connektprogramma Lean and Green en de stichting Stimular actualiseerden hun CO2-emissiefactorenlijst en hebben er één lijst van gemaakt. Dankzij deze nieuwe lijst kunnen bedrijven en organisaties hun CO2-emissie berekenen voor alle facetten van hun bedrijfsvoering met eenduidige emissiegegevens. Hiermee geven de organisaties een voorzet voor een Nederlandse standaardlijst van emissiefactoren.

'
1/1
De nieuwe lijst is gebaseerd op onafhankelijke bronnen en sluit aan op internationale Europese standaarden. De lijst is relevant voor alle bedrijven die zicht willen krijgen op hun CO2-emissiecijfers.
De komende jaren zal de lijst gezamenlijk worden geactualiseerd en uitgebreid, waarbij ook samenwerking wordt gezocht met andere organisaties en instanties. Een eenduidige lijst van factoren is ook van belang om de administratieve lasten bij het bedrijfsleven zo laag mogelijk te houden. Daarnaast wordt hiermee bevorderd dat de discussie vooral gaat over de vraag hoe verlaging van de emissies kan worden gerealiseerd, wat van cruciaal belang is voor een duurzame(re) bedrijfsvoering.

Bereken uw CO2-uitstoot

De nieuwe lijst is hier te vinden. De cijfers worden onder andere gebruikt door SKAO in de CO2-Prestatieladder, waarmee de bouwsector bereikt wordt en door Stimular in de Milieubarometer waarmee mkb-bedrijven, ongeacht hun branche, hun CO2-footprint kunnen opstellen.
Zie voor het gebruik en de toepassing van de emissiefactoren in de CO2-prestatieladder het Handboek CO2-prestatieladder.

bron: FME/CWM

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden