ALKMAAR, 27 november 2011 21:20

Lego-robots veroveren Alkmaar

De spanning was te snijden tijdens de regiofinale van de First Lego League van Noord-Holland Noord op Inholland Alkmaar. Vijftien teams streden om de overwinning tijdens de jaarlijkse robotwedstrijd voor kinderen tussen 9 en 15 jaar. Na een spannende strijd tussen de zelfgebouwde robots ging team ‘Appeltje/eitje’ van de Johannesschool uit Hillegom er met de winst vandoor. Zij gaan door naar de Beneluxfinale begin 2012.

Alle teams werden beoordeeld op hun teamwork, robotontwerp, de prestaties van de robot en het verrichte onderzoek. “We hadden gedacht op de tweede of derde plaats te eindigen, gezien ook de prestaties hier aan de speeltafels,” aldus een van de blije winnaars. “We hadden een beetje pech met sommige missies die mislukten,” vult een andere jonge winnaar aan. “Maar wel geweldig dat we gewonnen hebben!” De nummer twee was team ‘Next Level’ van het Bonhoeffercollege uit Castricum. Ook zij vertegenwoordigen hun regio tijdens de Beneluxfinale.

First Lego League

De First Lego League is een wereldwijde wedstrijd, waar in totaal meer dan 200.000 kinderen aan mee doen uit meer dan 55 landen. Een van de belangrijkste doelen van deze legowedstrijd is kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar enthousiast te maken voor de wereld van techniek. De wedstrijd staat dit jaar in het teken van voedselveiligheid. Met zelf ontworpen legorobots zoeken kinderen naar manieren om besmetting van voedsel te voorkomen.

Thema Food Factor

Besmetting van voedsel in de wereld is een dagelijks actueel thema. Bij verwerking en transport wordt voedsel blootgesteld aan ongedierte en bacteriën. Alle teams bouwen een ‘autonome robot’ en gebruiken speciale Legosoftware om bepaalde voedselveiligheidmissies uit te voeren en te zoeken naar innovatieve oplossingen om voedselveiligheid hoog in het vaandel te houden.

Meer informatie is hier te vinden.

bron: Hogeschool Inholland

Foto's:

Lego-robots veroveren Alkmaar

© Aandrijvenenbesturen.nl