Laatste nieuws:

ENSCHEDE, 27 november 2011 21:07

Mythbuster Adam Savage: Hansje Brinker nog niet onderzocht

Myhtbuster Adam Savage hield een presentatie op de Universiteit Twente over ‘How to be a Mythbuster?' Dit ter ere van het eredoctoraat dat hij in ontvangst mog nemen. De mythbuster trok een breed publiek van zo'n 1400 mensen. Veel enthousiaste kinderen, scholieren, studenten, professoren en andere geïnteresseerden.

Mythbuster Adam Savage, ontvangt het eredoctoraat'
Mythbuster Adam Savage, ontvangt het eredoctoraat
1/1

Savage maakt zijn entree in stijl, samen met zijn erepromotor prof. Stefano Stramigioli: op Segways rijden ze de zaal in. Al snel wordt duidelijk waar Adam Savage zijn ongekende populariteit aan te danken heeft. Hij weet te boeien en laat zijn publiek glimlachen of zelfs hardop lachen tijdens zijn presentatie. "Een wetenschapper moet niet geloven wat mensen zeggen, maar zelf gaan onderzoeken of het waar is. Het leukste van onze experimenten is dat we zelf ook niet van  tevoren weten wat de uitkomst is".

Savage vertelt over Galileo, die al in 1638 een experiment bedacht om de lichtsnelheid te meten, En over een experiment dat gebaseerd is op de film Pirates of the Caribbean. "We zaten er bij twee van de drie experimenten faliekant naast. Dat zijn de mooiste experimenten in onze show". 

Veel vragen 

Na de presentatie zijn er veel vragen, meer zelfs dan binnen de tijd beantwoord kunnen worden. Opvallend veel kinderen hebben een vraag voor Savage. "Have you ever busted a Dutch myth"? Waarop Savage gevat reageert met: "Dat van het jongetje met zijn vinger in de dijk hebben we nog niet onderzocht". Wellicht is dus binnenkort de mythe rond Hansje Brinker aan de beurt.

Op de vraag hoe hij buiten het werk om met Jamie Hyneman omgaat is hij heel duidelijk: "We mogen elkaar niet, we kunnen elkaar niet horen praten. Maar we hebben veel respect voor elkaar. We vertellen elkaar de waarheid zonder bang te zijn om elkaar te kwetsen. Dat interesseert ons namelijk niet". Waarna de zaal weer in de lach schiet. Als de laatste vraag is beantwoord, krijgt Savage een staande ovatie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden