Laatste nieuws:

MüNCHEN, 23 november 2011 10:13

Elektrisch racen: van 0 tot 100 binnen 4 seconden (video)

De e-Wolf Alpha 1 SRF heeft een maximum snelheid van 230 km/u en accelereert van 0 naar 100 km/u in 3,9 seconde. Hij klimt hellingen van maximaal 30% en heeft bij 50 km/u een actieradius van 400 km.

'
1/1

Deze volledig elektrische auto was te zien op Productronica, ter illustratie van de mogelijkheden van moderne batterijen en vermogenselektronica.

Wetenschappelijke instituten en industriële bedrijven presenteerden op een 200 m2 groot paviljoen het hele productietraject van batterijen, van het coaten van het elektrodemateriaal tot de complete module.

De opslag van veel energie, zoals nodig voor elektrische auto's of duurzame energie, is nauwelijks te vergelijken met die van de accu's voor laptops en mobiele telefoons. Zo worden ten aanzien van betrouwbaarheid, levensduur en grootte totaal andere eisen gesteld. Dat vraagt om voortgaande ontwikkelingen in de productietechniek - en daar draait het om op Productronica.

Voor de grootste uitdaging - lagere kosten - is nauwe samenwerking nodig tussen fabrikanten, toeleveranciers, machinebouwers en onderzoekers. Op het batterijenpaviljoen waren al deze partijen dan ook vertegenwoordigd. Met hulp van experts konden bezoekers in een virtuele fabriek interactief een productielijn samenstellen en zo kostenscenario's ontwerpen.

De e-Wolf Alpha 1 SRF haalt zijn prestaties dankzij een lithium-keramiek batterij met een nominale spanning van 520 V, een capaciteit van 41,5 kWh en een gewicht van 350 kg. Bij een constante snelheid van 50 km/u verbruikt hij 0,11 kWh/km en de CO2-emissie is 0 g/km.

 

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden