Laatste nieuws:

ENSCHEDE, 21 november 2011 09:42

HoSt wint WTC-export award

Het bedrijf HoSt uit Enschede is de winnaar van de World Trade Center Twente Export Award 2011. De prijs werd vorige week uitgereikt door Dave Blank, wetenschappelijk directeur van MESA+ Instituut voor Nanotechnologie van Universiteit Twente. De jury prees het bedrijf vanwege de bijzondere exportstrategie gecombineerd met innovatie en ondernemerschap.

'
1/1
HoSt is Nederlands grootste leverancier van bio-energie systemen te weten biogasinstallaties, wervelbed vergassers, hout gestookte ketels en hout gestookte warmte/krachteenheden. HoSt is in 1991 opgericht. In 1999 nam de huidige directie het bedrijf over en richtte zich sindsdien ook op het ontwikkelen van eigen installaties. De vakjury sprak de exportstrategie, waarbij een launching customer wordt gezocht in een land die voor veel promotie zorgt, erg aan.

Elk jaar probeert HoSt op deze manier twee tot drie nieuwe landen te benaderen, waaronder Polen, Letland, Engeland, Rusland en Frankrijk. Ook sprak de jury het innovatieve karakter van het bedrijf aan. Directeur Herman Klein Teeselink nam vol trots de prijs in ontvangst. "Door de nominatie heb ik al spontane sollicitaties gehad en om te kunnen verdubbelen heb ik nieuwe mensen hard nodig. Het is opvallend hoeveel mensen blijkbaar volgen wat de bedrijven in Twente doen. En ik verwacht met het winnen van de prijs alleen nog maar meer positieve reacties."

Finalisten

De twee andere genomineerde bedrijven waren Bauhuis International en FireFlash. Het bedrijf Bauhuis is gevestigd in Goor en is specialist in ontwerp, productie en installatie van machines voor bewerken, ontvetten en coaten van stalen pijpen voor de olie, gas- en watertransmissie industrie. En is wereldwijd een van de leidende bedrijven op dit terrein. FireFlash uit Hengelo verzorgt realistische brandweeroefeningen op locatie met mobiele trainingsunits. Het juist inschatten van de gevaren in combinatie met juiste blustechnieken heeft aantoonbaar geleid tot het redden van mensenlevens en het beperken van schade.

Vakjury

De jury heeft bij de beoordeling van de genomineerden onder andere gekeken naar exportstrategie, innovatie, ondernemerschap, ambitie, buitenlandse contacten en ambassadeursrol voor de regio. De WTC Twente Export Award wordt jaarlijks uitgereikt en is een initiatief van de WTC Twente Business Club. De jury van de WTC Twente Export Award bestaat uit voorzitter Richard Wermelink, oprichter InnoBrands Innovation & Marketing; Rob Gregorowitsch, directeur Kamer van Koophandel Oost Nederland en Henk van der Meij (Tyro Remotes, winnaar WTC Twente Export Award 2010).

bron: WTC Twente

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden