DEN HAAG, 9 november 2011 14:04

Industrie produceert ruim 2 procent meer

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in september ruim 2 procent hoger dan in september 2010. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daarmee was de productiegroei iets groter dan in augustus.

Met 20 procent nam de productie het meest toe in de transportmiddelenindustrie. Ook in de elektrotechnische en machine-industrie (5 procent) en de voedings- en genotmiddelenindustrie (4 procent) was de productie hoger. De basismetaal- en metaalproductenindustrie en de aardolie-, chemische, rubber- en kunststofproductenindustrie produceerden een fractie minder dan een jaar eerder.

Voor het bepalen van de kortetermijnontwikkeling van de productie kan het beste gekeken worden naar voor seizoeneffecten gecorrigeerde cijfers. Omdat de seizoenvrije maandcijfers soms een wat grillig verloop vertonen, wordt hiervoor het tweemaandsgemiddelde ten opzichte van twee maanden eerder gebruikt. Na correctie voor werkdageffecten en seizoeninvloeden was de industriële productie in de periode augustus - september 0,6 procent kleiner dan die in juni - juli.

bron: CBS

Foto's:

Productie industrie

Productie industrie

© Aandrijvenenbesturen.nl