MAIDEN, VS, 26 oktober 2011 12:03

Apple bouwt zonnepark bij datacenter

Apple is begonnen met de voorbereidingen voor een groot zonnepark tegenover haar datacenter in North Carolina. Dit blijkt uit de goedkeuring van een vergunning voor grondwerkzaamheden, die het elektronicabedrijf had aangevraagd bij de gemeente. De 69 hectare grond worden omgevormd tot een terrein voor opwekking van zonne-energie om het datacenter mee van stroom te voorzien.

Het datacenter van Apple zorgt voor de infrastructuur van de onlangs gelanceerde iCloud dienst. Met iCloud kunnen gebruikers foto's en documenten draadloos synchroniseren tussen meerdere apparaten. Op de website van Apple is te lezen dat het bedrijf trots is op het gebruik van hernieuwbare brandstoffen. Ook Apple's centra in Austin, Sacramento (VS) en Cork (Ierland) draaien al volledig op groene stroom.

Ingenieursplannen Apple

In de ingenieursplannen voor het terrein wordt uit de doeken gedaan hoe het bedrijf wil voorkomen dat door de graafwerkzaamheden zand in kreken en rivieren terechtkomt. In de vergunning zijn geen details opgenomen over de precieze toepassing van zonne-energie in het toekomstige park. Ook de grootte van het eindresultaat stond niet vermeld. Wel staan er meerdere kiezelwegen gepland die makkelijke toegang tot de zonnepanelen mogelijk maken.

Bouwvergunning datacenter

Meer informatie over het zonnepark zal bekend worden zodra Apple een bouwvergunning aanvraagt. De gemeente van de plaats Maiden, waar Apple's gigantische datacenter vlakbij ligt, heeft tot op heden nog geen aanvraag voor een bouwvergunning gezien.

Foto's:

Apple bouwt zonnepark bij haar datacenter

Sattelietfoto van het terrein in North Caroline waar Apple's gigantische datacenter staat. Op het lege terrein ertegenover moet straks het zonnepark komen. (Foto: Google Maps)

© Aandrijvenenbesturen.nl