Laatste nieuws:

MAIDEN, VS, 26 oktober 2011 12:03

Apple bouwt zonnepark bij datacenter

Apple is begonnen met de voorbereidingen voor een groot zonnepark tegenover haar datacenter in North Carolina. Dit blijkt uit de goedkeuring van een vergunning voor grondwerkzaamheden, die het elektronicabedrijf had aangevraagd bij de gemeente. De 69 hectare grond worden omgevormd tot een terrein voor opwekking van zonne-energie om het datacenter mee van stroom te voorzien.

Sattelietfoto van het terrein in North Caroline waar Apple's gigantische datacenter staat. Op het lege terrein ertegenover moet straks het zonnepark komen. (Foto: Google Maps)'
Sattelietfoto van het terrein in North Caroline waar Apple's gigantische datacenter staat. Op het lege terrein ertegenover moet straks het zonnepark komen. (Foto: Google Maps)
1/1
Het datacenter van Apple zorgt voor de infrastructuur van de onlangs gelanceerde iCloud dienst. Met iCloud kunnen gebruikers foto's en documenten draadloos synchroniseren tussen meerdere apparaten. Op de website van Apple is te lezen dat het bedrijf trots is op het gebruik van hernieuwbare brandstoffen. Ook Apple's centra in Austin, Sacramento (VS) en Cork (Ierland) draaien al volledig op groene stroom.

Ingenieursplannen Apple

In de ingenieursplannen voor het terrein wordt uit de doeken gedaan hoe het bedrijf wil voorkomen dat door de graafwerkzaamheden zand in kreken en rivieren terechtkomt. In de vergunning zijn geen details opgenomen over de precieze toepassing van zonne-energie in het toekomstige park. Ook de grootte van het eindresultaat stond niet vermeld. Wel staan er meerdere kiezelwegen gepland die makkelijke toegang tot de zonnepanelen mogelijk maken.

Bouwvergunning datacenter

Meer informatie over het zonnepark zal bekend worden zodra Apple een bouwvergunning aanvraagt. De gemeente van de plaats Maiden, waar Apple's gigantische datacenter vlakbij ligt, heeft tot op heden nog geen aanvraag voor een bouwvergunning gezien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 november 2017 - Neurenberg, MesseNürnberg
SPS IPC Drives 2017
28 november 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Logistica 2017
30 november 2017 - Ede, Cinemec
Dutch Fluid Power Transmission Conference
12 december 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Elektro Vakbeurs 2017
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden