Laatste nieuws:

ADELAIDE, AUSTRALIë, 20 oktober 2011 10:06

TU Delft tweede in World Solar Challenge

Het Nuon Solar Team van de TU Delft is vandaag als tweede over de finish gegaan tijdens de World Solar Challenge 2011. De eerste plaats was voor het Japanse team van Tokai University. Tot aan het einde was het tussen de Japanners en Nederlanders een spannende race. Tokai liep echter toch op het einde weer iets uit en wist dus de erezege te behalen.

De zonne-auto van TU Delft'
De zonne-auto van TU Delft
1/1
Gisteren was het team uit Delft nog bezig met een mooie inhaalrace en was het verschil van 25 minuten teruggebracht naar drie. De zonne-auto van het team, de Nuna6, had helaas tegen het einde van de race wat problemen, die ondermeer veroorzaakt werden door slecht weer. De auto kwam vanwege bewolking en regen bijna niet meer vooruit. Coureur Rob Kamphues: "We hadden de tweede plek zomaar kunnen verspelen aan Michigan."

Nuna6

De Nuna-auto's van TU Delft hebben een prima reputatie op de World Solar Challenge. De wagens uit Delft wonnen tot nu toe vier keer de eerste plaats (in 2001, 2003, 2005 en 2007). De lucky streak lijkt nu een beetje voorbij, ook omdat het team in 2009 ook de eerste plaats al moest afstaan aan de Tokai University. Nu is de Nuna tweede dus, maar toch "een mooie tweede plek", zoals het team zelf via Twitter aangaf, kort na de finish.

Vervolgstrijd Twente en Ashiya

Hoewel de strijd tussen Japan en Nederland in de top al is beslist, woedt die nog in volle hevigheid in de tweede groep. Nu Tokai de winnaar is en Delft tweede, komt Michigan vandaag binnen als derde. Dit betekent dat Solar Team Twente voor een vierde plek gaat als ze hun positie weten te heroveren. Solar Team Twente ligt momenteel op een vijfde plaats en racet op dit moment tegen het andere Japanse team, dat van Ashiya University.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden