DELFT / ENSCHEDE, 17 oktober 2011 15:44

Bosbranden leggen World Solar Challenge tijdelijk stil

De World Solar Challenge 2011 is tijdelijk gestrand door bosbranden bij Tennant Creek langs Stuart Highway. 1120 kilometer na de start gisteren in Darwin staan vier teams op een parkeerterrein weer bij elkaar. De Challenge moet wachten tot Stuart Highway weer opengaat. De overige teams zijn eerder langs de route tegengehouden.

Tot vanavond 17:00 uur (Australische tijd) kan niet verder gereden worden. Dit betekent dat deze racedag erop zit. De tenten worden opgezet en de deelnemers verzamelen waardoor het raceveld weer bij elkaar komt. Voor de teams uit Tokio, Delft en Michigan betekende het dat ze terug moesten keren naar het verzamelpunt waar ook het Solar Team Twente wacht. De overige teams zijn eerder langs de route tegengehouden. Het weer was redelijk en de zonnekracht kon beter.

De nacht wordt doorgebracht op het parkeerterrein van Wauchope Roadhouse in Australië. Het onderlinge tijdsverschil bij aankomst wordt dan weer aangehouden om de strijd eerlijk te laten verlopen Tot de ‘roadblock' streden Tokai University en Nuon Solar Team van de TU Delft een strategisch spel om de eerste plaats. De teams hebben op racedag twee 400 kilometer kunnen racen. Het UMSolar team rijdt op de derde plaats.

Foto's:

Bosbranden leggen World Solar Challenge tijdelijk stil

© Aandrijvenenbesturen.nl