Laatste nieuws:

SEOEL, ZUID-KOREA, 11 oktober 2011 14:16

Raam als beeldscherm

De Koreaanse elektronicareus Samsung meldt een belangrijke doorbraak op led-gebied, waardoor het bedrijf in staat moet zijn om grote, geavanceerde displays te produceren met panelen van normaal glas. Dat zou het binnen de komende tien jaar mogelijk maken om ramem tevens te kunnen laten functioneren als verlichting of als beeldscherm.

Voor het aanbrengen van GaN op glas wordt gebruik gemaakt van een dunne laag titanium en een siliciumdioxidelaag met kleine gaatjes, om de grootte en oriëntatie van aangroeiende GaN-kristallen te beheersen.'
Voor het aanbrengen van GaN op glas wordt gebruik gemaakt van een dunne laag titanium en een siliciumdioxidelaag met kleine gaatjes, om de grootte en oriëntatie van aangroeiende GaN-kristallen te beheersen.
1/1
Het Samsung Advanced Institute of Technology is erin geslaagd om (bijna) monokristallijn galliumnitride aan de brengen op een amorf glassubstraat, in plaats van op het gebruikelijke saffiersubstraat. Daardoor kunnen significant grotere schermen tegen lagere productiekosten worden gemaakt. Het duurt nog wel een jaar of tien voordat de technologie geschikt is voor commerciële productie.

Er zijn nu GaN led's beschikbaar met een breedte van ongeveer 5 cm - met de nieuwe technologie zouden ze volgens Samsung 400 maal groter kunnen worden. Dergelijke led's worden gebruikt als backlight in consumentenproducten als tv's, maar de komende jaren zouden ze ook kunnen worden ingezet als ‘large-size' verlichting of voor geavanceerde displays.

Het onderzoek van Samsung is gepubliceerd in de online-uitgave van  Nature Photonics, een maandelijkse wetenschappelijke publicatie van de Nature Publishing Group. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 december 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Elektro Vakbeurs 2017
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden