BERKELEY, VS, 30 september 2011 15:14

Robotvogels droppen spionerende kakkerlakken (video)

Wetenschappers van de Amerikaanse universiteit van Californië UC Berkeley hebben getracht het ontwerp van vogels en insecten te gebruiken in een nieuwe generatie robots. De kleine machines maken gebruik van de wendbaarheid van een vogel en de speciale eigenschappen van een kruipend insect.

In het Biomimetic Millisystems Laboratorium werd de 'Octoroach' gebouwd. De kruipende robot is geïnspireerd door kakkerlakken, heeft acht poten en is klein en licht genoeg om op een hand te rusten. De robot bevat volledig geïntegreerde batterijen, sensoren en navigatie. De kakkerlakken kunnen door het leger worden ingezet voor spionagemissies.

Vliegende robot

Voor het inzetten van de kakkerlak-robots op grotere afstanden, is de 'BOLT' gebouwd. De BOLT is een vogel-achtige robot, wiens ontwerp wel iets wegheeft van een ornithopter. De vliegende robot heeft een paar kleine poten onder zijn vleugels en kan rennen op de grond en over obstakels heen vliegen. De makers van de robot zijn ook bezig met een tweede ornithopter genaamd iBird. Deze robot zal in staat zijn om volledig autonoom naar een doel te vliegen.  

 

bron: Robot 161

Foto's:

De robotvogel BOLT

De robotvogel BOLT

© Aandrijvenenbesturen.nl