Laatste nieuws:

DEVENTER, 30 september 2011 15:00

Elektrische auto nog niet populair

Ondanks de maximaal 4.936 euro fiscale vrijstelling die je in Nederland kunt krijgen, hebben nog weinig mensen een elektrische auto gekocht. In het afgelopen half jaar kochten slechts 269 Nederlanders een elektrisch voertuig. Dat meldt Het Parool deze week op basis van cijfers van Jato Dynamics, een Brits marktonderzoeksbureau.

De Volt, een elektrische auto van Chevrolet'
De Volt, een elektrische auto van Chevrolet
1/1
Ook bij onze zuiderburen gaat de verkoop van de EV's (Electric Vehicles) nog niet heel hard. Slechts 85 Belgen kochten het afgelopen half jaar een EV, terwijl de Belgische staat meer dan 10.000 euro bijlegt op de aanschaf hiervan.

Marktaandeel elektrische auto's

Het totale marktaandeel van elektrische auto's in Nederland bedraagt momenteel 0,08 procent. We nemen hiermee een gedeelte zesde plaats in, samen met Frankrijk, als het gaat om het aandeel van elektrische auto's. Minister Maxime Verhagen van Innovatie is desondanks erg hoopvol. De bewindsman geeft aan dat hij aan het eind van deze kabinetsperiode twintigduizend EV's in Nederland wil hebben rijden. Momenteel rijden er minder dan duizend rond.

EV's in Noorwegen

Van alle Europese landen loopt Noorwegen op kop als het gaat om de penetratie van de elektrische auto. Het marktaandeel in dat land is maar liefst 1,2 procent. Bezitters van een EV mogen in Noorwegen zelfs gratis parkeren en de busbanen in Oslo gebruiken. Op de tweede plaats staat Denemarken, met een marktaandeel van 0,3 procent. In Denemarken legt de overheid ruim 20.000 euro toe op een elektrische auto.

Het onderzoeksbureau concludeert dat hoge subsidies op elektrische auto’s niet helpen zolang er grote nadelen aan de auto verbonden zijn. Zo duurt het opladen nog veel te lang en kan er niet ver worden gereden op een volle accu.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden