Laatste nieuws:

DEN HAAG, 28 september 2011 13:38

5 miljoen voor ‘waterstof-Walhalla’

Minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu gaat 5 miljoen euro investeren om het rijden op waterstof te stimuleren. Dat maakte ze deze week bekend bij de opening van de beurs voor duurzame mobiliteit, Ecomobiel in Ahoy Rotterdam.

Foto: ANP'
Foto: ANP
1/1

Volgens de bewindsvrouw kan Nederland samen met onze buurlanden een 'waterstof-Walhalla' in Europa worden. "Wij hebben in de Botlek samen met Antwerpen één van de grootste infrastructuren voor de productie van waterstof van Europa", aldus Schultz.

De minister somt op dat er nu op die plek al veel fabrieken staan die de stof produceren, dat er veel transportleidingen liggen en er al tientallen jaren ervaring is om waterstof voor industriële toepassingen veilig te hanteren. "We hebben dus een dijk van een startpositie".

Samen met het bedrijfsleven en de regionale overheden zal het Rijk in het voorjaar een uitgewerkt plan van aanpak uitbrengen. De minister wil daarmee tijdig inspelen op vooral personenauto's op waterstof, die naar verwachting vanaf 2014 op de markt komen.

Schultz wil dat er in ieder geval een oplossing komt voor het geringe aantal tankstations waar waterstof kan worden getankt. "We hebben nu welgeteld twee tankstations voor waterstof: een in Arnhem en een in Amsterdam en die is niet voor het publiek toegankelijk", schetst Schultz. "We hebben meer vulpunten nodig. Voor bussen, vrachtauto's én personenauto's."

De minister wil daarover met aanbieders van waterstof, pomphouders, gemeenten en provincies afspraken maken. Naast de 5 miljoen van het rijk rekent ze erop dat er ook geld uit Europese en regionale fondsen beschikbaar komt.

bron: ANP

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden