Laatste nieuws:

PENNSYLVANIA, VS, 26 september 2011 11:59

Oudste stoomauto ter wereld geveild

Volgende maand wordt er een wel heel speciaal voertuig geveild. Het betreft namelijk de oudste auto met stoomaandrijving ter wereld. Het is een prototype, gebouwd door de graaf van Dion en het automobiel deed mee aan de eerste autorace ter wereld.

'
1/1
Een race van Parijs naar Rouen in 1895 staat te boek als eerste race ter wereld, maar in 1887 werd er ook al een race gehouden, georganiseerd door de hoofdredacteur van Le Velocipede, het meestverkochte fiets-magazine in Frankrijk destijds. Slechts één auto kwam opdagen voor de race, deze auto. Hoewel het lastig is om een race te houden zonder tegenstanders, wist deze stoomauto toch het parcours af te leggen met een topsnelheid van 60 kilometer per uur.

Techniek

De auto is slechts 2,7 meter lang en heet "La Marquise", vernoemd naar de moeder van de graaf van Dion. Het bouwjaar van de auto is 1884 en de auto is uitgerust met twee stoommotoren, hendelbesturing en er is ruimte voor 4 inzittenden. De stoelen zijn bevestigd op een tank van 150 liter; goed voor een ritje van 32 kilometer. De geavanceerde boiler , aangedreven door kolen of cokes, is binnen 45 minuten klaar om stoom te leveren.

Veiling

Op 6 oktober wordt de bijzondere wagen geveild door veilinghuis RM Auctions in Hershey, Pennsylvania (VS). De stoomauto zal naar verwachting minimaal 2 miljoen dollar (1,5 miljoen euro) opbrengen.

bron: Gizmag

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden