Laatste nieuws:

DARWIN, AUSTRALIë, 14 september 2011 15:12

Zonne-auto Twente goedgekeurd

Vanochtend is de Twentse zonne-auto 21Connect door de Australische Road Authority goedgekeurd voor testen op de openbare weg. De auto is getest op structurele integriteit, verlichting en remmen. De 21Connect is daarmee de eerste deelnemer van de World Solar Challenge die is gekeurd door de Australian Road Authority.

De 21Connect wordt goedgekeurd door Bill Muirhead. Afbeelding: © Solar Team Twente'
De 21Connect wordt goedgekeurd door Bill Muirhead. Afbeelding: © Solar Team Twente
1/1

Bill Muirhead, die de 21Connect keurde, is Senior Engineering Officer van Road Transport Compliance. Bill heeft in 1987 zelf meegedaan met de eerste World Solar Challenge. Sindsdien is hij sterk betrokken bij het evenement. "Bill gaf van tevoren aan dat de Twentse zonneauto's altijd erg goed gebouwd zijn", vertelt teamleider Siebe Brinkhof van Solar Team Twente. "Natuurlijk wilden wij dit imago hoog houden, best spannend dus". 

Toeterdetoet

Ook is de lichtgewicht toeter van het team getest. Om het gewicht van de zonneauto zo laag mogelijk te houden heeft het team er voor gekozen om een bekend voorwerp in een ander jasje te steken. Een feesttoeter is licht in het gewicht, maakt precies het goede geluid en is prima te monteren in de Twentse zonneauto. Bill kon de innovatieve toepassing zeker waarderen.

Zonne-auto testen

De 21Connect zal haar eerste officiële testkilometers op Australische bodem de komende week maken. Tot die tijd test het technische team op het terrein van de Charles Darwin University en bereiden ze de logistieke zaken voor de komende week voor. Het team heeft veel zin in weer een nieuwe stap richting de Challenge, welke elkaar Down Under in rap tempo opvolgen. Over vijf weken moet de zonne-auto zichzelf gaan bewijzen. 

bron: Solar Team Twente

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (9)

16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden