Laatste nieuws:

DEVENTER, 13 september 2011 09:03

SolidWorks 2012 legt de lat hoog

Met de release van SolidWorks 2012 is alweer de 20ste versie van de CAD software beschikbaar. Deze release biedt gebruikers een groot scala aan nieuwe mogelijkheden die de lat voor designprogramma’s wederom verhoogt. Een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen.

Kostenberekening in SolidWorks 2012'
Kostenberekening in SolidWorks 2012
1/1

4 oktober aanstaande is de eerste SolidWorks 2012 kick-off in Burgers Zoo te Arnhem, georganiseerd door CAD2M. Aanmelden hiervoor kan nog via deze link. Alvast een vooruitblik op 10 nieuwe mogelijkheden van deze CAD software.

Kostenberekening

SolidWorks Costing is een krachtige nieuwe functie in SolidWorks 2012 waarmee automatisch productiekosten voor plaatmetalen of verspaande onderdelen berekend kan worden. Na een ontwerp- of configuratie-aanpassing is gelijk een nieuwe schatting te zien van de productiekosten. De aanwezige templates kunnen aangepast worden voor specifieke productie-omgevingen.

Grote projecten snel openen

Er is nu geen krachtige computer of speciale bestandsstructuur meer nodig om snel grote projecten te previewen. Met de nieuwe ‘Large Design Review' functie is snel door grote ontwerpen heen te lopen. Ook kunnen metingen worden gedaan en kan ieder onderdeel van de assemblage apart bekeken worden.

Magnetische lijnen en ballonnen

Met de ‘Magnetic Lines' optie zijn ballonnen automatisch en heel precies uit te lijnen. Ballonnen ‘klikken' automatisch vast op magnetische lijnen en kunnen van de ene lijn naar de andere verplaatst worden. Zo kan de ontwerper sneller ballonnen uitlijnen en zo een flinke tijdswinst maken tijdens het beschrijven van de details van een ontwerp.

Sneller aanpassingen doen aan complexe modellen
‘Feature Freeze' is de naam van de mogelijkheid in SolidWorks 2012 om te kiezen of bepaalde onderdelen herbouwd worden of niet. Zo kunnen nieuwe onderdelen worden toegevoegd zonder dat meteen ook alle aanwezige onderdelen herbouwd hoeven worden. Op ieder moment kan deze bevriezing ook weer ongedaan worden gemaakt.

Vergelijkingen aanpassen
De nieuwe versie van de software biedt een her-ontworpen ‘Equation Editor', waarmee vergelijkingen makkelijker aangepast kunnen worden. Navigatie en gebruiksgemak staan hierbij voorop. Voor probleemoplossing is vooral de syntax highlighting optie handig. Er zijn nieuwe views toegevoegd, waaronder de Variable View, Equation View, Dimension View en Solve Order View.

Commando's opzoeken
Met ‘Command Search' kunnen snel moeilijk te vinden commando's worden gevonden. Commando's kunnen uitgevoerd worden, versleept via drag-and-drop, of worden uitgelicht in pulldownmenu's vanuit de zoekresultaten.

Optimaliseren van beweging
‘Motion Optimization' gebruikt resultaten van bewegingsstudies om sensoren aan te maken en machine-onderdelen te verfijnen. Alle inputs kunnen dynamisch aangepast worden en veranderingen in de waarden zijn meteen te zien.

Geïntegreerde zoekfunctie met SolidWorks Enterprise PDM
‘Enterprise PDM Integrated Search' biedt nu de mogelijkheid om gelijk vanuit het huidige Explorervenster te zoeken zonder aparte zoekdialogen. De volledige zoekfunctie kan geopend worden voor mensen die zoekfavorieten en meer opties willen.

Verbeterde render-opties
Nog een verbetering is de ‘3DVIA Composer Enhanced Lifelike Experience'. Een hele mond vol, voor een aantal geavanceerde render-opties zoals part-to-part schaduwen, ambient occlusion en schaduwen op 2D-panelen voor een betere 3D-weergave. Ook kan een gloed-effect worden toegevoegd om bepaalde delen uit te lichten.

Duurzaamheid
Het ontwikkelen van een duurzaam product is tegenwoordig net zo belangrijk als het ontwikkelen van een functioneel goed product. Met ‘SolidWorks Sustainability' biedt het programma een geavanceerde gebruiksinterface om objecten te modelleren met parameters als recyclebaarheid en duur van gebruik.

 

bron: CAD2M

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden