Laatste nieuws:

ENSCHEDE, 7 september 2011 14:58

Experiment in het bos van start

Rector Magnificus Ed Brinksma van de Universiteit Twente heeft deze week het startsein gegeven voor 'Experiment in het Bos', een groots opgezet lustrumevenement op de campus van de UT. Op het terrein van de UT staan 14 domes (koepels) waarin iedereen op een toegankelijke manier kennis kan maken met verschillende wetenschappelijke vakgebieden, van robotica tot nanotechnologie en van gaming tot rijden op zonne-energie.

'
1/1
Op schooldagen van 5 tot en met 23 september, bezoeken in totaal 3200 leerlingen van zestig scholen uit Overijssel de UT om op een speelse manier kennis te maken met de mogelijkheden van wetenschap en technologie. De nadruk ligt hierbij op 'doen' en 'beleven'.

Avondopenstelling

Van 12 tot en met 15 september is het Experiment in het Bos ook 's avonds geopend. Stichting Accu zal op deze avonden samen met medewerkers en studenten van de UT straattheatervoorstellingen verzorgen.

Open Huis op 17 september

Hoogtepunt van Experiment in het Bos is het Open Huis dat op 17 september plaatsvindt. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn familieleden, vrienden, omwonenden en alle andere geïnteresseerden welkom op de campus van de UT. Iedereen kan die dag uiteraard de domes bezoeken, maar er is veel meer. Zo organiseert de UT tal van inspirerende lezingen en rondleidingen door diverse laboratoria. Verder vinden er die dag allerlei sportieve en culturele activiteiten op de campus plaats. 

Klik hier voor meer informatie

bron: Universiteit Twente

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden