Laatste nieuws:

DEN HAAG, 6 september 2011 13:19

Ondernemers blij met schrappen KvK-heffing

Met het schrappen van de verplichte heffing aan de Kamer van Koophandel verlost minister Verhagen, van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, ondernemers van een jaarlijks terugkerende ergernis. MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij met de nieuwe leest waarop de KvK’s met ingang van 2013 worden geschoeid.

'
1/1
De ondernemersorganisaties horen al jaren het gemor van hun leden over de verplicht te betalen heffing aan de Kamer van Koophandel. Het gaat dan vaak meer om het principe dan om de hoogte van het bedrag, hoewel de rekening voor een ondernemer met een holding en meerdere bv's behoorlijk kan oplopen. Dat er voor registratie in het Handelsregister moet worden betaald, begrijpen de meeste ondernemers nog wel, maar die KvK-taak kan in hun ogen efficiënter (centraal en digitaal) en goedkoper worden uitgevoerd.

Dat zij ook verplicht bijdragen aan (starters)voorlichting, regionaal-economische stimulering en andere KvK-activiteiten waar zij zelden of nooit gebruik van maken, is voor veel ondernemers aanmerkelijk minder vanzelfsprekend. De herkenbaarheid is de laatste jaren dan ook onder druk komen te staan. 

MKB-Nederland en VNO-NCW vinden het daarom een goede stap dat de twaalf regionale KvK's met ingang van 2013 opgaan in een nieuwe organisatie, die wordt gefinancierd vanuit de algemene middelen en waar ondernemers terechtkunnen voor al hun overheidszaken. Een efficiënte modernisering van de dienstverlening is wat hen betreft hoog nodig. Anno 2011 zoeken de meeste ondernemers alles online op en handelen ze zaken liefst ook digitaal af. 

De ondernemersorganisaties zien met interesse de nadere uitwerking van minister Verhagens plannen voor de nieuwe Ondernemerspleinen in oktober tegemoet.

bron: VNO-NCW

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden