Laatste nieuws:

ENSCHEDE, 30 augustus 2011 13:24

Zonneauto Twente veilig ‘down under’

21Connect, de zonneauto van de Universiteit Twente, is veilig in Australië aangekomen. Komende woensdag reizen de teamleden van het Solar Team Twente de auto achterna. Het team vliegt dan naar Darwin in Australië om deel te nemen aan de World Solar Challenge. "Nu wordt alles echt concreet."

21Connect, de zonneauto van Universiteit Twente'
21Connect, de zonneauto van Universiteit Twente
1/1

Over ongeveer zeven weken klinkt het startschot voor de World Solar Challenge in Australië. De teamleden van Solar Team Twente hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om zelf een zonneauto voor de race te ontwerpen, bouwen en testen.

Woensdag reist het team naar Australië om zich ter plekke voor te kunnen bereiden op de race. "De zonneauto is al veilig aangekomen in Australië, dus dat is goed nieuws" vertelt Inge Hoogland van het team. "Hij moet nog even in quarantaine, maar we verwachten daarmee geen problemen."

Of ze zelf tegen de vlucht van 26 uur opziet? "Nee, eigenlijk helemaal niet. Nu wordt alles echt concreet. Ik heb er trouwens nu al zin in, om in het vliegtuig eindelijk 26 uur lang niets te hoeven doen."

Australisch asfalt

Ook al is de voorbereidingsfase in Nederland afgesloten, het team kan niet in Australië op zijn lauweren gaan rusten, aldus Hoogland. "We vertrekken zo vroeg zodat we ons ter plekke voor kunnen bereiden op de race, kunnen wennen aan de hoge temperaturen en de auto onder lokale condities verder kunnen testen. De structuur van het wegdek is bijvoorbeeld anders dan waar we op getest hebben in Nederland. Ook kunnen we straks eindelijk ons zonnepaneel gebruiken in de Australische zon."

World Solar Challenge

In oktober doet Solar Team Twente voor de vierde keer mee aan de World Solar Challenge, de Formule 1 voor zonneauto's. De Challenge vindt iedere twee jaar plaats in Australië en start dit jaar op 16 oktober. Ruim veertig teams, uit meer dan twintig landen, doen mee aan de ruim 3000 kilometer lange race van Darwin naar Adelaide. Het team hoopt dit jaar de stijgende lijn van de afgelopen drie deelnames door te trekken en zo de laatste stap te zetten naar het erepodium. Het ultieme doel is wereldkampioen worden.

bron: Universiteit Twente

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden