Laatste nieuws:

ENSCHEDE, 30 augustus 2011 13:24

Zonneauto Twente veilig ‘down under’

21Connect, de zonneauto van de Universiteit Twente, is veilig in Australië aangekomen. Komende woensdag reizen de teamleden van het Solar Team Twente de auto achterna. Het team vliegt dan naar Darwin in Australië om deel te nemen aan de World Solar Challenge. "Nu wordt alles echt concreet."

21Connect, de zonneauto van Universiteit Twente'
21Connect, de zonneauto van Universiteit Twente
1/1

Over ongeveer zeven weken klinkt het startschot voor de World Solar Challenge in Australië. De teamleden van Solar Team Twente hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om zelf een zonneauto voor de race te ontwerpen, bouwen en testen.

Woensdag reist het team naar Australië om zich ter plekke voor te kunnen bereiden op de race. "De zonneauto is al veilig aangekomen in Australië, dus dat is goed nieuws" vertelt Inge Hoogland van het team. "Hij moet nog even in quarantaine, maar we verwachten daarmee geen problemen."

Of ze zelf tegen de vlucht van 26 uur opziet? "Nee, eigenlijk helemaal niet. Nu wordt alles echt concreet. Ik heb er trouwens nu al zin in, om in het vliegtuig eindelijk 26 uur lang niets te hoeven doen."

Australisch asfalt

Ook al is de voorbereidingsfase in Nederland afgesloten, het team kan niet in Australië op zijn lauweren gaan rusten, aldus Hoogland. "We vertrekken zo vroeg zodat we ons ter plekke voor kunnen bereiden op de race, kunnen wennen aan de hoge temperaturen en de auto onder lokale condities verder kunnen testen. De structuur van het wegdek is bijvoorbeeld anders dan waar we op getest hebben in Nederland. Ook kunnen we straks eindelijk ons zonnepaneel gebruiken in de Australische zon."

World Solar Challenge

In oktober doet Solar Team Twente voor de vierde keer mee aan de World Solar Challenge, de Formule 1 voor zonneauto's. De Challenge vindt iedere twee jaar plaats in Australië en start dit jaar op 16 oktober. Ruim veertig teams, uit meer dan twintig landen, doen mee aan de ruim 3000 kilometer lange race van Darwin naar Adelaide. Het team hoopt dit jaar de stijgende lijn van de afgelopen drie deelnames door te trekken en zo de laatste stap te zetten naar het erepodium. Het ultieme doel is wereldkampioen worden.

bron: Universiteit Twente

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden