Laatste nieuws:

REHOVOT, ISRAëL, 15 augustus 2011 11:36

Geprint krukje draagt 100 kilo

Een bedrijf uit Israel heeft een krukje geproduceerd dat 100 kilo kan dragen. Het bijzondere is dat de kruk is gefabriceerd door een 3D-printer. Een demonstratie die aantoont dat 3D-printtechnologie goed in te zetten is voor de vervaardiging van kleine aantallen complexe constructies.

De inklapkruk van Objet'
De inklapkruk van Objet
1/1
Engineers van Objet, het bedrijf in kwestie, hebben de kruk als één enkele printopdracht geproduceerd met hun zelf ontwikkelde ABS-achtig printmateriaal. Het printmateriaal bestaat uit een composiet van FullCure 515 en FullCure 535. Het resulterende materiaal is speciaal geschikt voor objecten die een hoge stootvastheid en schokabsorberend vermogen vereisen.

ABS-klasse

De inklapkruk is 48 centimeter hoog en heeft dezelfde stabiliteit, hittebestendigheid en sterkte als ABS-klasse plastics, waardoor het met gemak het gewicht van een persoon kan dragen.
Gilad Gans van Objet in het persbericht: "Onze technologie staat voor de meest effectieve manier waarop complexe ontwerpideeën functioneel te testen zijn. Of het nu skateboards betreft of klapstoelen, de prototypes die uit de Objet Connex 3D-printers komen zien eruit en presteren hetzelfde als het uiteindelijke product. Niet alleen kan de kruk een persoon dragen, maar de kruk werd zelfs in opgevouwen toestand in één opdracht geprint en kon meteen vanuit de printer opengeklapt worden en in gebruik genomen worden."

 

Het ABS-achtige material van Objet kan 65-80 J/m dragen en heeft een temperatuurweerstand van 65 graden Celcius die eventueel door nabehandeling verhoogd kan worden tot 90 graden Celcius. Het materiaal is ook erg geschikt voor engineers die onderdelen ontwikkelen voor kliksystemen, duurzame bewegende onderdelen en onderdelen die een valtest moeten kunnen doorstaan. Het copolymeer ABS (acrylonitril-butadieen-styreen) wordt veel gebruikt vanwege de lage kosten en de goede eigenschappen.

bron: Design News

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden