Laatste nieuws:

HOCKENHEIM, DUITSLAND, 8 augustus 2011 10:27

Elektrische racewagen TU Delft opnieuw winnaar

Met hun eerste elektrisch aangedreven racewagen heeft het raceteam van de TU Delft afgelopen weekend de Formula Student Germany gewonnen op het circuit van Hockenheim in Duitsland. Deze wedstrijd, met het sterkst bezette veld van alle Formula Student wedstrijden, geldt als de officieuze World Cup in de studenten-raceklasse.

De Delftse auto op het circuit van Hockenheim'
De Delftse auto op het circuit van Hockenheim
1/1

In juli won DUT Racing ook al 'Silverstone', de andere Formula Student wedstrijd waar het team aan deelneemt. Nooit eerder in haar elfjarige geschiedenis zegevierden ze op beide evenementen. 

Nek-aan-nek-race

"Het was een nek-aan-nek-race met technische universiteit ETH Zurich", vertelt teamcaptain Paul van Tricht, "Zij hebben net als wij een zeer lichte en wendbare wagen, net 4 kg zwaarder dan wij. Uiteindelijk hebben we ze verslagen op de race-onderdelen." Het team van de TU Delft won de afsluitende Endurance, een uithoudingsproef.

"Ik ben heel blij dat we met het ‘Delfste concept' van extreem lichte racewagens ook in de elektrische klasse succesvol zijn. DUT11 weegt slechts 177 kg, het gewicht van twee volwassen kerels", aldus Van Tricht. Vorig jaar won het team Hockenheim met een zeer lichte wagen op bio-ethanol.

Ontwerpen en racen

Formula Student is een internationale ontwerp- en racewedstrijd waar wereldwijd 450 studententeams aan meedoen. Het evenement draait niet alleen om de vier raceonderdelen (Skidpad, Acceleratie, Autocross en Endurance), maar ook om het zelf ontwerpen en bouwen van een racewagen. De wedstrijd op Hockenheim geldt als het officieuze wereldkampioenschap omdat alle goede universiteitsteams uit de hele wereld daar deelnemen.

Sportiviteit

Het team uit Delft staat niet alleen bekend om goede prestaties, maar ook om hun vrachtwagen met gereedschap, waarmee ze andere teams helpen bij reparaties. "Dit jaar hebben we vrijdagnacht de hele voorwielophanging van het team van München opnieuw helpen bouwen, ze waren er bij het testen volledig doorheen gezakt", vertelt Van Tricht.

bron: TU Delft

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden