Laatste nieuws:

RALEIGH, VS, 3 augustus 2011 15:56

Draadloos je auto opladen met Evatran’s Plugless Power

Op de Amerikaanse Plug-In 2011 beurs die van 18 tot 21 juli gehouden werd in de plaats Raleigh demonstreerde Evatran haar Plugless Power techniek. Met Plugless Power is het mogelijk om een elektrische auto draadloos op te laden met 97 procent rendement.

Het oplaadplatform'
Het oplaadplatform
Rechts
1/3

De laatste keer dat Evatran haar draadloze oplaadtechniek presenteerde was het nog een enorm apparaat wat bijna de hele lengte van een auto innam en oplaadde met een rendement van slechts 80 procent. Het kleine wondertje wat eind juli in Amerika getoond werd is stukken compacter, efficiënter en klaar voor de eerste praktijkproeven.

Kleiner en fijner

De nieuwe ronde draadloze oplader is gereduceerd tot een cirkelvormige sensor, waar een auto met geschikte ontvanger mee opgeladen kan worden met een hoog rendement. Van de stroomvoorziening tot de auto is het rendement rond de 91 procent en tussen de oplaadcirkel en de auto is het rendement maar liefst 97 procent. Ook is de ‘sweet spot' waar de auto in moet staan minder pietje precies; de schijf op de auto kan in uitlijning een halve cirkelstraal afwijken en dan nog wordt de auto opgeladen.

Proefperiode

Om dit product snel van de testfase in consumentenhanden te krijgen wordt er nu meteen een proefperiode gestart. Evatran wil 8 tot 12 Chevrolet's uitrusten met deze techniek voor het jaar ten einde is. De proef wordt in januari 2012 uitgebreid met nog eens 20 tot 30 auto's. In de loop van 2012 kan dan met massaproductie begonnen worden.

Duur grapje

Klaar om de portemonnee te pakken en benzinepompen en stekkers voor altijd vaarwel te zeggen? Begin dan maar alvast te sparen; een compleet Plugless Power systeem, inclusief ombouw van een bestaande auto, kost ruwweg 5000 dollar.

bron: Engadget

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden