, 3 augustus 2011 12:00

B&R Automation - Perfection in Automation

Een duidelijke lijn in industriële automatisering
Voortdurende innovatie en een snelle internationale ontwikkeling kenmerken de onderneming B&R al meer dan 30 jaar. Perfecte totaaloplossingen en een compleet portfolio aan wereldwijd erkende industriestandaarden maken B&R tot deskundige partner in alle branches, en kenmerken haar strategische productlijn al sinds 1979.

Dankzij de buitengewone betrokkenheid van de 2.300 medewerkers is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste privéondernemingen op het gebied van automatisering- en procestechniek. B&R initieert voortdurend technologische trends en zet deze in de markt. Een globaal verkoop- en ondersteuningsnetwerk in 70 landen biedt wereldwijd een optimale ondersteuning aan klanten.

Door volledige integratie van de ontwikkeling en productie bij het moederbedrijf in Oostenrijk, waarborgt B&R kostenbeheersing in de productie en de kortst mogelijke innovatiecycli. Al bij de productontwikkeling wordt rekening gehouden met een efficiënte bouwwijze. Door 100% functie- en kwaliteitscontroles wordt de grootst mogelijke betrouwbaarheid van alle automatiseringscomponenten veilig gesteld.

De noodzakelijke 360 °C blik
Van besturings-, aandrijf- en visualiseringstechniek tot en met het overkoepelend softwareplatform biedt B&R het complete portfolio aan internationale industriestandaarden. Door volledige integratie van alle componenten in een compleet en efficiënt automatiseringssysteem, profiteren klanten zowel van de toegevoegde waarden tijdens de ontwikkeling, alsook gedurende de hele levenscyclus van hun machine of installatie. Bijzondere aandacht is daarbij gericht op een perfect samenspel tussen hard- en software. Met het software-ontwikkelpakket Automation Studio zorgt B&R voor maatwerkoplossingen zonder interfaces.

In dezelfde richting denken
Om de belangen van klanten over de hele wereld snel en uitgebreid te kunnen behartigen, is naast de hoogst mogelijke oplossingsdeskundigheid vooral ook cultureel invoelingsvermogen vereist. Een uitstekend opgeleid verkoopteam, met uitgebreide ervaring in internationale toepassingen, zorgt voor een snelle ondersteuning bij locale vraagstukken.

Centraal bij alle klantcontacten staat een langdurig partnerschap dat wordt gewaarborgd door een betrouwbare samenwerking. Zo is het doel van B&R om samen met klanten te groeien en uitgebreid begrip voor de behoeften en wensen op te bouwen, een belangrijke voorwaarde voor de ontwikkeling van individuele totaaloplossingen. Ruim 2.500 seriemachinebouwers in de branches verpakking, kunststof, textiel, drukkerij en papier alsook vele andere branches, werken hand in hand samen met gekwalificeerde technici van B&R aan de ontwikkeling en realisatie van efficiënte automatiseringsconcepten.

Innovatie versus hype
Meer dan 350 ontwikkelingsingenieurs zijn voortdurend bezig met marktconforme ideeën in de kortst mogelijke tijd om te zetten naar beschikbare producten. Daarbij gaat het niet zo zeer om het volgen van kortlopende markttrends, maar meer om langdurige behoeften van machine- en installatiebouwers te herkennen en te vertalen naar innovatieve oplossingen. Om dit ambitieuze doel te bereiken investeert B&R jaarlijks ca. 17% van haar omzet in onderzoek en ontwikkeling. Het bedrijf besteedt daarbij veel aandacht aan het ontwikkelen van consistente productconcepten. Dit betekent voor de machine- en installatiebouwer de hoogst mogelijke vrijheidsgraden bij de realisatie van de toepassing alsook een duidelijk terugdringing van de totale kosten.

Insider in alle branches
Naast een goed opgeleid applicatieteam beschikt B&R over ervaren branchespecialisten, die de belangen en verwachtingen van klanten uit de afzonderlijke segmenten, zoals verpakking, kunststof, metaal, hout, drukkerij, textiel en vele andere, precies kennen. Daarmee garandeert de onderneming omvangrijke deskundigheid in oplossingen voor alle takken van industrie en waarborgt men individuele ondersteuning voor een breed spectrum aan klantenwensen.


B&R Industriële Automatisering B.V.
Hoge Schouw 1, 4817 BZ Breda

T +31 (0)76 571 53 03
F +31 (0)76 571 53 06

E office.nl@br-automation.com
I www.br-automation.com

© Aandrijvenenbesturen.nl