Laatste nieuws:

DEN HAAG, 27 juli 2011 10:19

Producentenvertrouwen fors onderuit

Het producentenvertrouwen in de industrie ging in juli fors onderuit. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. De vertrouwensindicator daalde met meer dan 4 punten van 2,0 in juni naar -2,2. Juli was de vierde maand op rij waarin de stemming onder ondernemers in de industrie verslechterde.

'
1/1
Het producentenvertrouwen is samengesteld uit drie deelindicatoren: het oordeel over de orderpositie, de verwachte productie in de komende drie maanden en het oordeel over de voorraden gereed product.

Zowel over de orderpositie als over de verwachte productie in de komende drie maanden waren de ondernemers veel pessimistischer dan in juni. Het oordeel over de voorraden verslechterde ook, maar in mindere mate.

Ook over de toekomstige werkgelegenheid in hun branche waren de ondernemers somberder dan voorgaande maand. Het aantal ondernemers dat verwachtte dat de personeelsomvang in de komende drie maanden af zal nemen was groter dan het aantal dat een toename voorzag. In de voorgaande vier maanden dachten de ondernemers hun personeelsbestand nog uit te breiden.

Met 80,9 procent was de bezettingsgraad in juli even hoog als in april. Daarmee blijft de bezettingsgraad aan de lage kant. De ondernemers gaven aan dat hun concurrentiepositie zowel op de Nederlandse als op de buitenlandse markt iets is verbeterd. Het aantal ondernemers dat de productiecapaciteit te groot vond was iets groter dan het aantal dat de productiecapaciteit als te klein beoordeelde. Net als een kwartaal eerder noemde één op de vijf ondernemers onvoldoende vraag als een productiebelemmering.

bron: CBS

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden