DEN HAAG, 20 juli 2011 14:45

Bezemregeling geeft kostenbesparing bij subsidieaanvraag

Agentschap NL en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie hebben voor aanvragers van subsidie het grensbedrag aangepast waarbij er een accountant nodig is. De grens is aangepast van 50.000 euro naar 125.000 euro.

De aanpassing betekent voor bedrijven dat ze bij een subsidieaanvraag tot 125.000 euro geen dure accountant meer in de arm hoeven nemen. Een verklaring van een accountant kost een bedrijf namelijk al snel zo'n 2.000 euro. Ook het vaststellen van een project is sterk vereenvoudigd. Agentschap NL vraagt minder kostenspecificaties en bewijsstukken op en dat scheelt de aanvrager veel tijd. Hiermee heeft het ministerie een goede stap voorwaarts gemaakt in hun streven naar kostenbesparing voor aanvragers van subsidie. 

Oude en nieuwe subsidieregelingen

Het nieuwe grensbedrag geldt ook voor oude subsidieregelingen. In totaal gaat het om twintig subsidieregelingen, met ongeveer duizend oude projecten. Voor subsidieaanvragers gaat de nieuwe regeling in totaal een besparing van ruim 2 miljoen euro opleveren.

Meer informatie

De bezemregeling, zoals de maatregel heet, is sinds 16 juni van kracht. Bestaande projecten die onder deze maatregel vallen, worden hiervan op de hoogte gebracht door de desbetreffende regeling. Hier is een overzicht te zien van de twintig regelingen.

 

bron: Agentschap NL

Foto's:

Subsidiebesparing

© Aandrijvenenbesturen.nl