Laatste nieuws:

WARMINSTER, ENGELAND, 27 juni 2011 14:22

Britse auto rijdt 1 op 842

De Britse Kingdown school uit het zuid-Engelse plaatsje Warminster heeft een auto ontworpen die maar liefst 842 kilometer ver kan komen op 1 liter brandstof. De school won hiermee een wedstrijd voor het meest energiezuinige voertuig.

De auto die ontworpen werd op de Kingdown school in Engeland'
De auto die ontworpen werd op de Kingdown school in Engeland
1/1

Mallory Park Mileage Marathon

Studenten van de Kingdown School deden mee aan de Mallory Park Mileage Marathon. Op het Mallory Park circuit streden 20 scholen uit heel Engeland om het meeste uit 1 gallon (3,785 liter) brandstof te halen.

Langzaam, maar zuinig

Om deze brandstofefficiëntie te halen, werd er wel wat aan snelheid opgeofferd. Toch moesten de gebouwde voertuigen een minimale snelheid halen van 24 km/u. Met een brandstofverbruik van 1.980 miles per gallon (afgerond 1 op 842) lieten de studenten uit Warminster de concurrentie ver achter zich. De auto op de tweede plek haalde ‘slechts' een verbruik van 1 op 417.

De auto

David Leater, een leraar ontwerp en technologie op de Kingdown school vond de auto "simpelweg verbazingwekkend" om te zien rijden. "Er is vier jaar lang aan geschaafd en hij is zo licht als we hem kunnen krijgen. De auto is gemaakt van met glas versterkt plastic en weegt slechts 40 tot 45 kilo", aldus Leater.

De bestuurder

De winnende auto werd bestuurd door de 14-jarige Sam Chapman-Hill van de Kingdown school. "De bestuurder zit nog maar in Year 9 (klas in het Britse voortgezet onderwijs, vergelijkbaar met een derdejaarsklas in Nederland - red.) en weegt ongeveer 32 kilo, dus hij is ook klein en licht", aldus David Leater.

Volgend jaar is de school weer van plan om mee te doen met de jaarlijkse Mallory Park Mileage Marathon en de energie-efficiëntie van hun voertuig nog verder te verbeteren. Nu alleen hopen dat hun bestuurder geen al te grote groeispurt krijgt. 

Bekijk hier een video-item over de auto van BBC News

bron: BBC News

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden