DEVENTER, 14 juni 2011 14:00

Tot €750.000 subsidie voor Europese samenwerking tussen bedrijven

Onlangs zijn twee subsidieregelingen voor Europese samenwerking geopend: 'Eurostars' en 'Internationaal Innoveren'. Nederlandse bedrijven die samenwerken met internationale partners kunnen subsidievoorstellen indienen.

Eurostars

De Eurostars-regeling is bedoeld voor MKB-bedrijven die samenwerken met tenminste één Europese partner. Voorstellen voor de Eurostars regeling moeten voor 22 september 2011 ingediend worden. Er is maximaal €500.000 subsidie per project beschikbaar voor Nederlandse partijen.

Internationaal innoveren

De regeling Internationaal Innoveren is bedoeld voor grote en kleine bedrijven en kennisinstellingen die samenwerken met tenminste één internationale partner. De sluitingsdatum voor deze regeling is 19 september 2011. Voor samenwerking tussen Nederlandse partijen en Eureka landen (inclusief USA, Canada en Japan) is er maximaal €750.000 subsidie beschikbaar per project. Bij samenwerking met opkomende markten (China, Brazilië, Maleisië, Taiwan, India, Zuid-Korea) geldt een maximum van €500.000
Het totale budget voor samenwerking binnen Eureka landen bedraagt in Nederland 6,4 miljoen Euro. Voor samenwerking met de opkomende markten is 6 miljoen Euro beschikbaar.

Meer informatie Eurostars-regeling
Meer informatie regeling Internationaal innoveren

bron: Point-one

Foto's:

Tot €750.000 subsidie voor Europese samenwerking tussen bedrijven

© Aandrijvenenbesturen.nl