Laatste nieuws:

DEVENTER, 8 juni 2011 15:06

Labview industriële software beschikbaar voor onderwijs

National Instruments introduceert ‘Labview for Lego Mindstorms’, een speciaal voor het onderwijs ontwikkelde versie van zijn professionele Labview grafische systeemontwikkelingssoftware. De software is speciaal ontwikkeld voor het Lego Education roboticaplatform en kan door middelbare scholieren in de klas of bij wedstrijden worden gebruikt.

Labview for Lego Mindstorms'
Labview for Lego Mindstorms
1/1

Labview for Lego Mindstorms is een onderwijstool waarmee scholieren Mindstorms NXT robots grafisch kunnen besturen en programmeren met dezelfde software die ook door wetenschappers en ingenieurs wordt gebruikt. De programmeeromgeving is bedoeld voor middelbare scholen en vormt een aanvulling op de al succesvolle reeks Lego Education robotics platformen, waaronder Lego Education Wedo software voor lagere scholen en de Lego Mindstorms Education NXT software voor middelbare scholen.

Geoptimaliseerd voor gebruik in de klas

Labview for Lego Mindstorms is geoptimaliseerd voor het gebruik in de klas en omvat instructievideo's, tutorials en onderwijsmaterialen die speciaal zijn ontwikkeld voor scholieren en docenten. De scholieren kunnen kennismaken met geavanceerde concepten, zoals autonome robots en wetenschappelijke metingen, aan de hand van praktijkvoorbeelden en waarbij de moeilijke syntaxis wordt vervangen door een intuïtieve grafische interface.

Voorbereiding op vervolgopleiding en beroepskeuze

De software sluit ook aan op buitenschoolse roboticaprogramma's, zodat scholieren over robots kunnen leren met één enkel programmeerplatform voor alle wedstrijdniveaus en het eigen klaslokaal. Deze continuïteit in het leerproces bevordert het aanleren van professionele vaardigheden en kennis van het Labview platform, die de scholieren kunnen gebruiken op de universiteit en later in hun beroep.

Klik hier voor meer informatie

bron: National Instruments Nederland

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden