AMSTERDAM, 7 juni 2011 11:15

Jos Baeten nieuwe directeur CWI

Prof. dr. Jos C.M. Baeten wordt de nieuwe algemeen directeur van het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam. Daarmee heeft het Algemeen Bestuur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) op 6 juni 2011 ingestemd.

Baeten volgt per 1 oktober 2011 de huidige algemeen directeur op - prof. dr. Jan Karel Lenstra. Lenstra blijft aan het CWI verbonden als onderzoeker tot zijn voorgenomen pensionering in 2012.

Jos Baeten

Baeten is gepromoveerd wiskundige. Hij is sinds 1991 aan de Technische Universiteit Eindhoven verbonden als hoogleraar Theoretische Informatica en sinds 2010 als hoogleraar Systems Engineering.

Baeten was tweemaal decaan en tweemaal vice-decaan bij de faculteit Wiskunde en Informatica van de TU/e. Hij was ook initiatiefnemer en wetenschappelijk directeur van de onderzoeksschool IPA, wetenschappelijk directeur van het Stan Ackermans Instituut en initiatiefnemer van het Eindhoven Embedded Systems Institute.


Een krachtig bestuurder

Het Bestuur van het CWI omschrijft Baeten als een gerenommeerd onderzoeker, met een uitstekend inzicht in wiskunde en informatica en veel ervaring in het aantrekken van externe financiering. Hij kan goed contacten opbouwen met derden en heeft ervaring in contractresearch en valorisatie.
Peter van Laarhoven, voorzitter CWI Bestuur, schrijft: "Baeten is een krachtig bestuurder, met oog voor de mens in de organisatie".

Centrum Wiskunde & Informatica (CWI)

Het CWI is sinds 1946 het nationale onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica. Het is gevestigd op het Science Park Amsterdam en is deel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Ruim 150 wetenschappers doen er onderzoek en dragen de verkregen kennis over aan de maatschappij. Vierendertig onderzoekers zijn hoogleraar aan een universiteit. Het instituut heeft 21 spin-off bedrijven voortgebracht.

bron: CWI

Foto's:

Jos Baeten

Jos Baeten wordt de nieuwe algemeen directeur van het CWI

© Aandrijvenenbesturen.nl