Laatste nieuws:

AMSTERDAM, 7 juni 2011 11:15

Jos Baeten nieuwe directeur CWI

Prof. dr. Jos C.M. Baeten wordt de nieuwe algemeen directeur van het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam. Daarmee heeft het Algemeen Bestuur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) op 6 juni 2011 ingestemd.

Jos Baeten wordt de nieuwe algemeen directeur van het CWI'
Jos Baeten wordt de nieuwe algemeen directeur van het CWI
1/1

Baeten volgt per 1 oktober 2011 de huidige algemeen directeur op - prof. dr. Jan Karel Lenstra. Lenstra blijft aan het CWI verbonden als onderzoeker tot zijn voorgenomen pensionering in 2012.

Jos Baeten

Baeten is gepromoveerd wiskundige. Hij is sinds 1991 aan de Technische Universiteit Eindhoven verbonden als hoogleraar Theoretische Informatica en sinds 2010 als hoogleraar Systems Engineering.

Baeten was tweemaal decaan en tweemaal vice-decaan bij de faculteit Wiskunde en Informatica van de TU/e. Hij was ook initiatiefnemer en wetenschappelijk directeur van de onderzoeksschool IPA, wetenschappelijk directeur van het Stan Ackermans Instituut en initiatiefnemer van het Eindhoven Embedded Systems Institute.


Een krachtig bestuurder

Het Bestuur van het CWI omschrijft Baeten als een gerenommeerd onderzoeker, met een uitstekend inzicht in wiskunde en informatica en veel ervaring in het aantrekken van externe financiering. Hij kan goed contacten opbouwen met derden en heeft ervaring in contractresearch en valorisatie.
Peter van Laarhoven, voorzitter CWI Bestuur, schrijft: "Baeten is een krachtig bestuurder, met oog voor de mens in de organisatie".

Centrum Wiskunde & Informatica (CWI)

Het CWI is sinds 1946 het nationale onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica. Het is gevestigd op het Science Park Amsterdam en is deel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Ruim 150 wetenschappers doen er onderzoek en dragen de verkregen kennis over aan de maatschappij. Vierendertig onderzoekers zijn hoogleraar aan een universiteit. Het instituut heeft 21 spin-off bedrijven voortgebracht.

bron: CWI

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden