Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 3 juni 2011 10:22

Regio Eindhoven slimste ter wereld

Eindhoven is uitgeroepen tot de ‘slimste regio ter wereld'. Volgens medeoprichter Louis Zacharilla van het Intelligent Community Forum (ICF) is Eindhoven 'een voorbeeld voor een nieuwe manier van denken over samenwerking en regionale ontwikkeling'.

Yvonne van Mierlo, Louis Zacharilla en Rob van Gijzel bij de uitreiking van de Intelligent Community Award in New York'
Yvonne van Mierlo, Louis Zacharilla en Rob van Gijzel bij de uitreiking van de Intelligent Community Award in New York
1/1

Het ICF, een Amerikaanse denktank op het gebied van economie en sociale ontwikkeling, maakt jaarlijks een ranglijst van slimme gemeenschappen. Het  Forum had de regio,  waar ook Helmond en Veldhoven onder vallen,  al drie jaar achter elkaar genoemd in de top-7 van slimste plekken. Zacharilla noemt  Eindhoven een  "gemeenschap waar we wat van kunnen leren". Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven en de Helmondse loco-burgeneester Yvonne van Mierlo (Economische Zaken) namen in New York de Intelligent Community Award in ontvangst. 

Brainport

De regio wordt vooral geroemd om het project Brainport. Daar werken bedrijven en wetenschappers samen aan nieuwe technologische ontwikkelingen. "Ze vinden het heel slim dat wij erin zijn geslaagd om een nieuwe technologische economie op te zetten met heel veel verschillende bedrijfjes", zegt burgemeester Van Gijzel. "Ze hebben ons voor volgend jaar als voorbeeld uitgekozen voor de hele wereld over hoe bedrijven, overheid en kennisinstellingen met elkaar samen moeten werken."
Na de bekendmaking werd de regio bedolven onder felicitaties. Ook Koningin Beatrix bracht via Commissaris van de Koningin Wim van der Donk haar gelukwensen over aan Van Gijzel en Van Mierlo.

400 kandidaten

Het is de tiende keer dat de Amerikaanse denktank de prijs uitreikt om sociale en economische ontwikkelingen te stimuleren. In voorgaande jaren kregen steden als Taipei, Seoul, Stockholm en Glasgow de prijs. Bijna 400 steden en regio's hadden zich dit jaar aangemeld voor de titel. Andere slimme regio's zijn Chattanooga in Tennessee, Dublin in Ohio, Riverside in Californië, de Canadese regio's Windsor-Essex en Stratford en de bij Parijs gelegen regio Issy-les-Moulineaux.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden