ZWEDEN, 31 mei 2011 15:33

Robotdalen award voor robotica met commercieel potentieel

Het Zweedse roboticabedrijf Robotdalen nodigt onderzoekers, uitvinders en ondernemers uit om mee te doen met hun internationale wedstrijd voor de Robotdalen Innovation Award. De winnaars met het meeste commerciƫle potentieel krijgen de kans om hun innovaties samen met Robotdalen uit te werken.

Vernieuwers, ondernemers, afgestudeerde of afstuderende studenten van over de hele wereld met goede ideeën, concepten of oplossingen kunnen meedoen met deze wedstrijd. Te weten in de volgende vakgebieden van automatisering en robotica:
  • Robotica in het veld - oplossingen voor mobiele robots
  • Industriële robotica - robots en automatiseringsoplossingen voor het mkb
  • Technologie voor de gezondheidszorg en ouderen

De prijs

De Robotdalen Innovation Award vervangt de Robotdalen Scientific Award die werd geïntroduceerd in 2007. Het doel van de oude award was om nieuwe en onbeproefde methodes te vinden voor robottechnologie en automatisering. Dat doel heeft de nieuwe award ook, maar met een sterkere nadruk op innovatie en commerciële haalbaarheid.

De winnaar

De winnaar ontvangt € 6000,- en een mogelijke verdubbeling van dat bedrag om de innovatie samen met Robotdalen verder te ontwikkelen. Dit geldt ook voor de winnaar van de tweede prijs, die € 4000,- ontvangt met ook een verdubbeling van dat bedrag voor verdere conceptontwikkeling. De winnaar van de derde prijs ontvangt € 1000,-
Sluitingsdatum en uitreiking
Alle inzendingen moeten binnen zijn vòòr 31 oktober 2011. De winnaars worden bekendgemaakt op de Robotics Innovation Challenge in Zweden op 9 februari 2012.

Klik hier voor meer informatie.

bron: Robotdalen

Foto's:

Robotdalen Innovation Award

Robotdalen Innovation Award

© Aandrijvenenbesturen.nl