SWINBURNE, AUSTRALIE, 31 mei 2011 11:27

Robot lost Rubik’s kubus binnen 11 seconden op

Studenten van de Swinburne University of Technology hebben een robot ontwikkeld die de bekende kubuspuzzel van Erno Rubik in 10,69 seconden kan oplossen. De robot, Ruby genaamd, is een afstudeerproject van de Australische ingenieurs in opleiding.

De robot is door zes studenten gebouwd, die als doel hadden met standaardcomponenten een robot te maken die zijn taak met een zo hoog mogelijke snelheid kon uitvoeren.

Werking van de robot

Robot Ruby scant elke zijde van de kubus eerst met een webcam om zo de uitgangspositie te bepalen. De oplossing wordt bepaald door een software algoritme en vervolgens uitgevoerd door twee draaiende robotarmen. En dat alles binnen 11 seconden!

Ruby de robot lost Rubik's kubus op

Recordhouders

De studenten van Swinburne hopen met hun robot in het Guinness World Records boek te komen. Ruby is op dit moment de enige machine die de bekende kubus zo snel kan oplossen. Het absolute snelheidsrecord is echter nog in handen van een mens. Feliks Zemdegs , een 16-jarige Australiër, wist in 2011 op de Kubaroo Open een Rubik's kubus in 6,24 seconden op te lossen.

bron: PhysOrg.com

Foto's:

Ruby de robot lost Rubik's kubus op

Ruby de robot lost Rubik's kubus op

© Aandrijvenenbesturen.nl