Laatste nieuws:

BRUSSEL, 29 mei 2011 14:51

Europese prijs voor Amsterdams ondernemersschapsonderwijs

Het Amsterdam Center for Entrepeneurship (ACE) heeft in Boedapest een European Entreprise Award gewonnen. De Amsterdammers krijgen de prijs van de Europese Commissie omdat ze volgens de jury een ‘uniek samenwerkingsproject zijn waarbij verschillende kennisinstellingen in de stad de handen ineen slaan om ondernemerschap onder studenten te stimuleren.’

Amsterdam Center for Entrepeneurship'
Amsterdam Center for Entrepeneurship
1/1

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) is trots op de prijswinnaar. "De kennis in de hoofden van studenten, docenten en hoogleraren is goud waard. De potentie van de kennisinstellingen voor onze economie en voor ons land is enorm. Toepassing van die kennis is kassa voor wetenschappers, universiteiten en bedrijven," aldus de minister.

Ondernemerschap en Onderwijs

Het Amsterdam Center for Entrepeneurship is mede mogelijk gemaakt door het actieprogramma ‘Ondernemerschap en Onderwijs’, dat in opdracht van de ministeries van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) wordt uitgevoerd door Agentschap NL.

Ondernemerschap in lesaanbod

Uit onderzoek van onderzoeksbureau EIM blijkt dat inmiddels voor 62 procent van de Nederlandse studenten geldt dat ondernemerschap onderdeel uitmaakt van de beroepswens, een verdubbeling ten opzichte van 2007. Ook het aantal scholen en kennisinstellingen dat aandacht besteedt aan ondernemerschap in hun lesaanbod is sterk toegenomen.

Verhagen komt in het kader van het nieuwe bedrijvenbeleid met een actieplan ter bevordering van jong en innovatief ondernemerschap. Aandacht voor ondernemerschap in het lesaanbod is daarbij een aandachtspunt.

bron: Europa Nu

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden